Όγκο από τον εγκέφαλο αφαίρεσε η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μαρία Μενούνος

Αθήνα.- Δύσκολες ώρες περνά η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός, Μαρία Μενούνος. Η Μενούνος διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ παραιτήθηκε και από το τηλεοπτικό δίκτυο Ε!News για να αφοσιωθεί στην αποκατάσταση της υγείας της.

Ο όγκος αφαιρέθηκε σε επτάωρη χειρουργική επέμβαση την ημέρα των γενεθλίων της, στις 8 Ιουνίου και όπως έγινε γνωστό, είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η αφαίρεση έγινε με επιτυχία, αλλά υπάρχει ο φόβος να δημιουργηθεί ξανά. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η μητέρα της, Λίτσα Μενούνος, πάσχει επίσης από όγκο στον εγκέφαλο τέταρτου σταδίου.

«Τον Φεβρουάριο νόμιζα ότι είχα πάθει μόλυνση στο αυτί και πήγα στον γιατρό ο οποίος μου είπε ‘τα αυτιά σου δεν έχουν πρόβλημα. Είναι τα πιο καθαρά που έχω δει. Τι άλλο αισθάνεσαι;’ Αισθάνομαι ζαλάδες και πονοκεφάλους. Χάνω λίγο τα λόγια μου και έχω πρόβλημα να διαβάζω το autocue» διηγήθηκε η Μενούνος στο περιοδικό People.

Ο γιατρός της συνέστησε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Η ίδια είπε ότι καθυστέρησε την αξονική γιατί την επόμενη εβδομάδα άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Τον Απρίλιο έκανε την εξέταση και έμαθε ότι, δυστυχώς, είχε όγκο στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα ένα μηνιγγίωμα. «Δεν έκλαψα. Γέλασα. Νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα».

Η Μαρία είπε στους γονείς της τα δυσάρεστα, λίγες ημέρες πριν την επέμβαση. Έπαθαν σοκ, αλλά της είπαν ότι όλα θα πάνε καλά.

Η παρουσιάστρια έμεινε στο νοσοκομείο έξι ημέρες μετά την επέμβαση. Ο νευροχειρουργός διαβεβαίωσε ότι αφαιρέθηκε το 99,9% του όγκου και ότι υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί ξανά σε ποσοστό 6 έως 7%.

Η 39χρονη Μαρία, είπε ότι η μητέρα της πηγαίνει επίσης καλύτερα και ότι ο όγκος της δείχνει να συρρικνώνεται.

Όπως είπε, μοιράστηκε την περιπέτειά της για να βοηθήσει όποιον μπορεί.

«Λέω στους ανθρώπους: Όταν το αυτοκίνητό σας κάνει έναν περίεργο θόρυβο, το πάτε στον μηχανικό. Γιατί δεν κάνετε το ίδιο και με το σώμα σας; Είμαι τόσο τυχερή μέσα στην ατυχία μου».

Δίπλα της είναι ο αρραβωνιαστικός της Keven Undergaro και η Μαρία αναρρώνει στο σπίτι της.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ