Την πρώτη χειραψία αντάλλαξαν οι πρόεδροι Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν

Αμβούργο.- Στην G20 του Αμβούργου, τα ζητήματα διεθνούς εμπορίου και του περιβάλλοντος έχουν βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας, όμως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη συνάντηση εργασίας του Ντόναλντ Τραμπ, ως προέδρου των ΗΠΑ πλέον, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες είχαν την πρώτη τους χειραψία σε ανοικτή εκδήλωση λίγες ώρες πριν καθίσουν μαζί στο τραπέζι -και φυσικά, το στιγμιότυπο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δημοσιογραφικών φακών για να «εξεταστεί ενδελεχώς» η σημειολογία του.

Η πρώτη χειραψία έγινε στον πρώτο ανοικτό γύρο συνάντησης όλων των ηγετών, με τις κάμερες παρούσες. Στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν, ο Τραμπ δεν εμφανίζεται -όπως συνήθιζε προηγουμένως- να τραβά τον Πούτιν προς την πλευρά του και η χειραψία είναι σύντομη.

Ο Τραμπ πάντως δεν φαίνεται ότι «κρατήθηκε» απολύτως και χτυπά φιλικά το χέρι του Πούτιν με το αριστερό του χέρι κατά τη διάρκεια της χειραψίας. Ο Πούτιν τότε κάνει ελαφρή κίνηση προς τα εμπρός και σηκώνει, χαμογελαστός, τον δείκτη του άλλου του χεριού προς τον Τραμπ.

Στη συνέχεια, ο Ταμπ ακουμπά το χέρι του στην πλάτη του ρώσου προέδρου ενώ ο Πούτιν έχει τις παλάμες του στο τραπέζι.