Αποχώρησε η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων

Πειραιάς.– Την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Σήμερα, Δευτέρα 10/07/2017, δήλωσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της “Ένωσης Κεντρώων”.

 Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συμπόρευσης με την Ένωση Κεντρώων, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά, πρωτίστως τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη, αλλά και τα λοιπά μέλη του κόμματος για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου.

Ευελπιστώ, ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό.

Με εκτίμηση

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Βουλευτής Β’ Πειραιώς”

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτή δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Εκτιμάται ότι σήμερα Τρίτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Βουλή για το Κυπριακό ο Πρόεδρος των Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα αναφερθεί και στο θέμα αυτό που προέκυψε και μείωσε κατά μία μονάδα την Κοινοβουλευτική δύναμη της Ένωσης Κεντρώων.

Σημειώνεται ότι η ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Μεγαλοοικονόμου δεν είναι η πρώτη που πλήττει στο κόμμα. Το Νοέμβριο του 2016 είχε ανεξαρτητοποιηθεί και ο  ο Γιώργος Δημήτριος Καρράς.

Είχε εκλέξει εννέα βουλευτές και ήδη διαθέτει πλέον επτά Βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Βασίλη Λεβέντη.

Στον ΑΝΤ-1

Σαφείς αιχμές για όσους αποφάσισαν να φύγουν από την Ενωση Κεντρώων άφησε ο Βασίλης Λεβέντης, μετά και την τελευταία ανεξαρτητοποίηση από την Kοινοβουλευτική Oμάδα, αυτή της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που εκλέχθηκαν με λίστα, όπως η κυρία Μεγαλοοικονόμου, δεν έχουν μέλλον. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν βγει με λίστα δεν έχουν μέλλον. Είναι αυτοκτονία να φεύγουν από το κόμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης, απαντώντας για τις αποχωρήσεις τόσο της κυρίας Μεγαλοοικονόμου όσο και του κ. Καρρά, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι τελειώνει η καριέρα και των δύο. Πού να πάει ο Καρράς; Έστω ότι τον παίρνουν στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει περίπτωση να βγει; Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται μάχη. Ποιος θα πρωτοβγεί;».