ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: οι γεροντοέρωτες…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Φτου!.. ‘Όχι, συγγνώμη, δεν είναι αγένεια, το κουκούτσι απ’ το κερασάκι που είχα στο στόμα μου,  ξεφορτώθηκα! Δεν ξέρω πως μου ‘ρθε, αλλά σκέφθηκα, έτσι καθώς μασουλούσα το κερασάκι, ο Θεός να σε φυλάει από γεροντοέρωτα! Σε τυφλώνει μπήτ’…  είτε άνδρας είσαι είτε γυναίκα… Ας είναι…φτου! (κι άλλο κουκούτσι, από έτερο κερασάκι!)

Όχι τίποτε άλλο, αλλά τέλειωσε και το «Μπρούσκο» και τώρα θα ξεσπάσουν ομηρικοί καυγάδες στα νοικοκυριά! Όσο έπαιζε, στρωνόταν η συμβία κάθε βράδυ μπροστά στην μικρή οθόνη και  πέρναγε η ώρα της.  Ό,τι και να πεις, σ΄ άρεσε δε σ΄ άρεσε, το «Μπρούσκο» ήταν μια κάποια λύση. Τώρα θα αρχίσει πάλι η μουρμούρα: «δεν πάμε και ‘μεις κάπου το βράδυ σαν άνθρωποι»;

Εμείς; Άνθρωποι; Έστω και “σαν”; Με 5ο0 Ευρώ σύνταξη; Φτου! Εδώ ΔΕΝ είναι κουκούτσι! Βιολογική ανάγκη είναι! Τα …ψίχουλα πάντα σου κάθονται στο λαιμό!

Και να ‘χεις να σε βομβαρδίζουν όλη την ημέρα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια: Βγάλτε τα λεφτά απ’ το στρώμα! Πιο στρώμα καλέ; Μας το αφήσατε; Το πουλήσαμε κι αυτό για να εξασφαλίσουμε το φαγητό δύο ημερών! Πώς να κρύψεις λεφτά σε στρώμα όταν ΔΕΝ έχεις στρώμα; Στρωματσάδα! Ξέρετε πόσοι θυμήθηκαν τη δεκαετία του ’50 και ’60 ακόμα, που πολλοί και μέσα στην Αθήνα κοιμόντουσαν στρωματσάδα πάνω στα σανίδια;

Εκεί μας ξαναγύρισαν! Έργα και ημέρες της πρώτη φορά μισό αριστεράς κυβέρνησης! (Το άλλο μισό τραβάει …ούτε ξέρει κατά που!) Φτου! Την ατυχία μου (που έλεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα! Πόσο μας λείπει!)

Όχι, αυτή δεν θα έλεγε φτου! Αν ζούσε ακόμη, θα χρησιμοποιούσε μια περισσότερο …εύστοχη λέξη για να προσδιορίσει τι θα ήθελε να κάνει στην ατυχία της!

Το κακό είναι πως η Μαλβίνα έφυγε νωρίς (και άδικα) πριν προλάβει να δει το Σημίτη να φορτώνεται όλα όσα του καταλόγιζε –τότε- από την τηλεόραση! (Αλλά τότε δεν είχαμε πο(υ)λάκι να βάζει στη θέση τους τούς δημοσιογράφους, τους δικαστές και κάθε …αντιφρονούντα)! Τους είχαμε αμολημένους τους γραφιάδες! Να γράφουν ό,τι ήθελαν!  Μετά ήλθε η “ταξιάρα”  αριστερά με τους δικούς της Ηρακλειδείς και πλέον όσους δεν συμφωνούν μαζί της τους κάνουν κουκουτσάκια και τους φτύνουν!  Και εδώ πάει το  .…την ατυχία μου!

Κρατηθείτε, η αναδόμηση (που τη θυμήθηκα τη λέξη τώρα και εγώ!) της κυβέρνησης να μου το θυμηθείτε,  θ΄ αρχίσει από την Θάνου!  Πρώτα θα αλλάξει το Μαξίμου και μετά το κουβέρνο! Τι να αλλάξει, δηλαδή; Σχεδόν οι μισοί βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι στην Κυβέρνηση! Θα φύγουν αυτοί θα έρθουν οι άλλοι μισοί και μετά …πάπα λα! Τι να σου φτάσουν 153 όλοι κι όλοι και από αυτούς οι 9 σώγαμπροι; Πόσα μνημόνια να σηκώσουν; Πόσα “ουαί” ν΄αντέξουν;

Στην επόμενη στροφή, μέχρι το 2019, θα πρωτοτυπούμε…  Όλοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα έχουν διατελέσει υπουργοί! Ε, να μην φροντίσουμε να εφοδιαστούμε με εξωθεσμικούς αλλά ακόμη και με τυχόν “εκ μεταγραφών”;  Βρε, λέτε να …μυρίστηκε κάτι η …κεντρώα και φρόντισε να βγει στην απέξω για να είναι διαθέσιμη; Διότι καλά, μέσα στην “στρούγκα” δεν μπορούσε, λέει, να σώσει την πατρίδα. Απ’ έξω και μόνη της πώς θα το καταφέρει; Λέτε; Καλέ δεν έχετε ακούσει την παροιμία «στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι»; Θα τους ξίνιζε, δηλαδή;

Τώρα θα πείτε σενάρια φτιάχνω. Σατιρική αδεία, βλέπετε…

Αλλά είναι να μην φτιάχνεις σενάρια; Εδώ, μάτια μου, για την Κύπρο μιλάγανε, για τα Σκόπια κατέληξαν να τρώγονται με φόντο τα βαπόρια και τις φούντες! Και κάπου κει προέκυψε και το «διαζύγιο», με τον Λεβέντη να μονολογεί: σε πότισα ροδόσταμο με πότισες φαρμάκι!.

Πάντως, να μου το θυμηθείτε: οι οικογενειακοί καυγάδες έχουν σχεδόν πάντα παράπλευρες απώλειες τις …πεθερές! Ιδιαίτερα αν είναι από αυτές που ανακατεύονται μέσα στο γάμο αναμασώντας την απαγορευμένη φράση:  «Ήταν δικός μου πριν γίνει δικός σου»!

Οι γεροντοέρωτες που λέγαμε…