Πέντε τραυματίες από πυρκαγιές στα Οινόφυτα και στο Ζευγολατιό

Αθήνα.- Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών, στο 39ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στα Οινόφυτα. Λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς δύο άνδρες, που είχαν βγει έξω από τον χώρο όταν έφθασε η Πυροσβεστική, διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση και δάσος, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς όταν ανατράπηκε ρυμούλκα αγροτικού μηχανήματος με το οποίο επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, που μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, καθώς δεν υπάρχει δρόμος για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι τρεις πυροσβέστες -εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρότερα τραυματισμένος- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου εξετάζονται στα Επείγοντα.

Στο νοσοκομείο έχει μεταβεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ενώ βρίσκεται και το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, για να μεταφέρει τους τραυματίες στην Αθήνα, αν κριθεί απαραίτητο.

Στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταβαίνει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Super Puma της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 40 άνδρες και 16 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 22 άτομα. Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου pzl.

Στο μεταξύ κατασβέστηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε καλαμιές στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και οκτώ άνδρες.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 55 αστικές πυρκαγιές,48 δασικές πυρκαγιές και 29 παροχές βοηθείας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει μεταβεί στη Ζάκυνθο και ερευνά τα περιστατικά εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί.