ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τι έχω με τον Τέρενς;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

-Τι έχεις εσύ με τον Τέρενες Κουίκ; Ερώτηση φίλου παλιού και σταθερού σαν το καλό κρασί.

-Εννοείς αν έχουμε ανοικτά νταραβέρια, όχι βέβαια!

-Τότε, πες μου πως γίνεται και κάθε φορά που λέει κάτι του επιτίθεσαι;

-Πρώτον. Δεν επιτίθεμαι. Ούτε στον Τέρενς Κουίκ ούτε σε κανέναν.  Κριτική του ασκώ και εάν θέλεις και καλοπροαίρετη, μάλιστα! Δεύτερον. Δεν φταίω εγώ.

-Και ποιος φταίει;

-Αυτά που λέει… Ό,τι θέλει λέει. Κάθε φορά και άλλα…

-Δηλαδή;

-Να, παιδί μου. Παράδειγμα, η ψήφος των αποδήμων. Δε φτάνει που δεν θέλουν να την δώσουν …μας δουλεύουν από πάνω!

-Γιατί το λες;

-Γιατί πάει στην Αμερική, τους λέει ψήφο θα πάρετε, αλλά όχι όσοι ζουν εκτός Ελλάδος 40 χρόνια! Πήγε στην Αίγυπτο και για το ίδιο θέμα τους είπε ότι θα ψηφίζουν όσοι έχουν ελληνικό Διαβατήριο. Πήγε στο Λονδίνο ο τους είπε ότι θα ψηφίζουν για Περιφέρειες και όχι για την Επικράτεια. Πήγε στην Αφρική και τους είπε ότι πριν δώσουν ψήφο θα πρέπει να γίνει απογραφή αυτών που θα ψηφίζουν! Πήγε αλλού  -τα έχω μπερδέψει και ‘γω με τόσα ταξίδια πιά!- τους είπε ότι  πρέπει πρώτα να γίνει το ΣΑΕ! Πήγε στην Βιέννη και τους είπε ότι θα πρέπει ο απόδημος ψηφοφόρος να έχει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα!  Ε, αν αυτό δεν είναι δούλεμα, μου λες τι είναι;

Δηλαδή θα στήσουμε κάλπες στις Εφορίες! Πού; σε μία χώρα όπου η φοροδιαφυγή είναι εθνικό μας σπόρ! Ο κ. Κουίκ λέει ότι δεν θα ψηφίζουν οι Απόδημοι που δεν συμπληρώνουν φορολογική δήλωση! Δεν κάνεις δήλωση, δεν ψηφίζεις! Και αυτό το πλασάρει ως «μία προϋπόθεση η οποία θεωρείται απόλυτα θεμιτή» ! Θεμιτό, κ. Υφυπουργέ, να ψηφίζουν μόνον οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι μεγαλοεπενδυτές; Διότι αν δεν έχεις ακίνητο ή επένδυση στην Ελλάδα, γιατί να κάνεις δήλωση στην ελληνική εφορία;

Δεν μπορεί, θα είχε μεθύσει από ευτυχία που «ξέφυγε» από τη χώρα  των «ευεργετών»  ο κ. Κουίκ. Γι αυτό ξέχασε και τι λέει το Σύνταγμα. Ότι, δηλαδή, “ο Νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο εάν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας  ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα”. (Άρθρο 51)

– Φαίνεται τα έχει μπερδεμένα…

– Εγώ λέω πως αμολάει πεπονόφλουδες, να τις πατήσουν οι Απόδημοι να μην φτάσουν ποτέ στην κάλπη!

-Μα το είπες, δεν θέλουν… Φοβούνται…

–Και φοβούνται και στην αμηχανία τους λένε ό,τι θέλουν. Να δες τι είπε ο Κουίκ στη Βιέννη, πάλι: «Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έχει μπει στη λογική της κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων και δεν θα αναφερθώ στους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς το έχουμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας»! (Προσοχή παιδιά μην σας πέσει και σας από την ατζέντα, γιατί μπορεί και να τσουλήσει μέχρι τη Βουλή και τότε ποιος ξέρει; Συμβαίνουν και ατυχήματα!)

Αμ το άλλο, το πρόσεξες φίλε μου;

-Ποιο ακριβώς;

-Αυτό με τα συγκυβερνώντα κόμματα…

-Ε, γνωστόν είναι, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

– Μα όχι! Ο Κουίκ  είπε: «δεν θα αναφερθώ στους Ανεξάρτητους Έλληνες» Άρα εννοεί το ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς κάποια άλλα αόρατα «συγκυβερνώντα κόμματα»!

-Βρε, λες να εννοεί τους ευρωπαίους; Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά μαζί τους;

Λέτε;