Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Αθήνα.- Θέματα που αφορούν τους Έλληνες της Αυστραλίας συζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη. Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας, Κώστας Μάρκος, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τους Απόδημους, Τέρενς Κουίκ. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Παυλόπουλος έδειξε, ακόμα μια φορά, ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα αιτήματα της ομογένειας, τις δραστηριότητές τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Παπαστεργιάδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, για την έγκριση τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας, μια προσπάθεια που ξεκίνησε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης πριν από 5 χρόνια περίπου και ολοκληρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτές τις μέρες. Παρουσίασε τις δράσεις της Κοινότητας στον Π.τ.Δ και το σχέδιο για την κατασκευή του Δεύτερου Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας στο Bulleen.

Ο κ. Κουίκ εξήρε το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους τους απόδημους Έλληνες, ενώ θα πρέπει και η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί αρωγός των προσπαθειών τους.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας, Κώστας Μάρκος, χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική την συζήτηση με τον κ. Παυλόπουλο, αφού αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τον Ελληνισμό της Μελβούρνης, αλλά όλους τους απόδημους. Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων, η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων και η έναρξη του προγράμματος για την τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα, που συζητήθηκαν εκτενέστερα.