ΔΕΗ: Στις Βρυξέλλες η λίστα με τα πωλητήρια στο λιγνίτη για …έγκριση!

Αθήνα.- Σε ασκήσεις ισορροπίας καταλήγει η κυβέρνηση, αναφορικά με τη λίστα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που απέστειλε προ ημερών προς έγκριση στις Βρυξέλλες.

Σε μια προσπάθεια να μείνουν το κατά δύναμιν όλοι ικανοποιημένοι, τόσο οι δυνητικοί αγοραστές όσο και η ΔΕΗ, η ελληνική πλευρά έχει συμπεριλάβει στο βασικό σενάριο τόσο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες όσο και άλλες που χρήζουν γερής αναβάθμισης, σύμφωνα με Τα Νέα.

Στο πακέτο που απέστειλε προ ημερών η κυβέρνηση στην Κομισιόν, το βασικό σενάριο περιλαμβάνει και τη Μελίτη Ι στη Φλώρινα, με άδεια λειτουργίας ώς το 2040, αλλά και εκείνη του Αμυνταίου που λειτουργεί υπό καθεστώς περιορισμένων ωρών λειτουργίας μέχρι το 2020, και άρα χρειάζεται γενναίες επενδύσεις αναβάθμισης.

Εναλλακτικά λέγεται ότι προτείνει και κάποιες από τις μονάδες της Μεγαλόπολης που έχουν όμως χαμηλή απόδοση λόγω της ποιότητας λιγνίτη της περιοχής, αλλά και την Πτολεμαΐδα V, περίπτωση μάλλον περίπλοκη, αφού βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.

Πίσω από τη συνταγή τού «λίγο καινούργιο με λίγο παλιό» φαίνεται ότι βρίσκεται η επιθυμία της ΔΕΗ να διατηρήσει τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου που αποτελείται από 5 μονάδες, με συνολική ισχύ 1.450 MW, ο οποίος για λόγους λειτουργικούς θεωρείται αδύνατο να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Newsroom ΔΟΛ