ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Πρώτη φορά “ανάποδα κυβέρνηση”!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, αυτή είναι πρώτη  φορά «ανάποδα κυβέρνηση»! Όχι δεν το λέω εγώ, ο Σταύρος Κοντονής το υπονόησε και μάλιστα με περισσή ζέση! “Τι συζητάμε τώρα”, απεφάνθη από τηλεοράσεως  ο διάττων αστέρας της Δικαιοσύνης! «Την απόφαση (σ.σ. για την Ηριάννα) την αμφισβητεί η ίδια η μειοψηφία»!

Ε, ωραία. Τι θα πει αυτό;

Ότι κατά τον κ. Υπουργό, θα πρέπει να διαβάσουμε ανάποδα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Δικαστών! Όχι 3-2, δηλαδή, οι τρεις να μείνει φυλακή και οι δύο να βγει, άρα μένει μέσα, αλλά δύο – τρία! Επομένως, η μειοψηφία, αφού αμφισβητεί την απόφαση, κερδίζει!!! Εμ, τώρα καταλαβαίνω γιατί από Υφυπουργό Αθλητισμού στον ανασχηματισμό τον έκανε ο Τσίπρας Υπουργό της άμοιρης Δικαιοσύνης!

Αλλά ξέρουν αυτοί, θα καταργήσουν  τις ψηφοφορίες! Μόνον ομόφωνες θα είναι εφεξής οι αποφάσεις! Α, ρε Ανδρέα, εσύ πώς και δεν το είχες σκεφθεί;

Μαθημένοι βλέπετε, όμως, τούτοι οι άνθρωποι… Το ίδιο δεν έκαναν με το Δημοψήφισμα; Επειδή η μειοψηφία (36%) αμφισβητούσε την πλειοψηφία ( 67%) διάβασαν ανάποδα το αποτέλεσμα και το ΟΧΙ το κάνανε ΝΑΙ!.. Και έτσι ήρθανε όλα στη θέση τους!!! Όπως τους βόλευε…

Αυτοί δεν ήλθαν, όπως έλεγαν, να αλλάξουνε την Ευρώπη, μάτια μου. Τα δικά μας φώτα -μόνον- ήρθαν να αλλάξουν! “Κρεμάστε τους ανάποδα να δουν το ψέμα αλήθεια”!  Α, ρε Βοζίκη, στίχος βαθιά φιλοσοφημένος αυτός που έγραψες τότε (1975)  στην Νέα Υόρκη! Που να  φανταζόσουν ότι θα τον ζούσαμε σαράντα χρόνια μετά!

Πάντως, αλήθεια,   “τι συζητάμε τώρα”, κύριε Υπουργέ! Εγώ σας βγάζω το καπέλο. Όχι μόνον διότι σκεφτήκατε το εκπληκτικό τω όντι επιχείρημα, αλλά και γιατί με περίσσιο θάρρος το …εκτοξεύσατε εναντίον δικαίων και αδίκων από τηλοψίας! Κοινώς, μας βγάλατε το μάτι!

Φαίνεται το έχει η μοίρα της άτυχης Ηλιάννας! Έχει την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση συνήγορο υπεράσπισης! Και περιμένει τι; Με τον Πολάκη και τον Κοντονή συνήγορους να κερδίσει δίκη; Εδώ κολλάει η αξία της εκκωφαντικής σιωπής!

΄Η μήπως με  κατεδαφίσεις θα βγει από το κελί; Δεν καταλαβαίνουν ότι περισσότερο κακό της κάνουν και οι μεν και οι δε;

Και από την άλλη, τι μας λένε κάθε τόσο πόσο άριστη φοιτήτρια είναι; Μπράβο της. Αλλά, και με το μπαρδόν, δηλαδή, κύριε Πολάκη μας, με το …πτυχίο θα πάρει το αποφυλακιστήριο; Ή μήπως με το «ξάφνιασμά» σας, κύριε Κοντονή; Και ποιος σας είπε να …ξαφνιάζεστε;  Αν επρόκειτο να κρίνετε εσείς την περίπτωση, ας τη δικάζατε εσείς! Τι την στείλατε στο Εφετείο;

Και, έπειτα, οι αριστούχοι όταν (και εάν) είναι ένοχοι, δεν καταδικάζονται; Υπάρχει κάποιος τέτοιος νόμος και μας διαφεύγει; Ή όταν δικαστούν και καταδικαστούν, αποφυλακίζονται τάχα επειδή είναι …αριστούχοι;

Ο δρόμος προς την ξενιτιά είναι εσχάτως σπαρμένος με άριστα πτυχία! Εσείς τους στείλατε εκεί… Για να μην ξεχνιόμαστε! Για να τους λένε κάποιοι που ποιούν, υποτίθεται, ήθος  (αριστερό κι αυτό, όμως) πως είναι και προδότες!

Εκτός, πια, και εάν θέλετε ως πρώτη φορά “ανάποδα κυβέρνηση”, να πείσετε ότι η βόμβα από χέρι αριστούχου κάνει …καλό στην υγεία μας!

ΥΓ: Δεν παίρνουμε θέση επί της ουσίας της υπόθεσης.  Αν η κοπέλα είναι αθώα, θα πρέπει να το αποδείξει και να βγει από τη φυλακή. Όλα τ΄ άλλα μόνο για σάτιρα προσφέρονται.