Συνήγορος Γεωργίου: Αν είναι ένοχος, να επιστραφoύν τα 320 δισ. ευρώ

Αθήνα.- «Θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης την επομένη της άσκησης αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

«Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.

«Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, θα ήμασταν πλούσιοι, θα παίρναμε λεφτά που μας περίσσευαν… Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε» δήλωσε σκωπτικά ο δικηγόρος.

«Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης. Υπάρχουν 320 δισεκ. να τα δωσουμε πίσω; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα της υδρογείου;» διερωτήθηκε.

Μιλώντας για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» ξεκαθάρισε.

Για «ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με τον κ. Γεωργίου που συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί» μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς ακόμη και να του καταβάλει τα δικαστικά του έξοδα για τις προηγούμενες δικαστικές περιπέτειες. Εγώ, πρόσθεσε πάντως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν θα γίνω ΣΥΡΙΖΑ για να κρίνω τη Δικαιοσύνη.