Παραιτήθηκε ο Σεν Σπάισερ από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου

Ουάσινγκτον.- Ο Σεν Σπάισερ παραιτήθηκε από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου σήμερα, Παρασκευή.

Ο Γκλεν Θρας από τους «New York Times» μετέδωσε ότι ο Σπάισερ παραιτήθηκε μετά τον διορισμό του Άνθονι Σκαραμούτσι ως επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο Σπάισερ φέρεται να εξέφρασε την αντίθεσή του στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν υποβάλει την παραίτησή του.

Το ABC και οι Times αναφέρουν πως ο Τραμπ δεν ζήτησε την παραίτηση του Σπάισερ.

Ο τελευταίος διαφωνούσε συχνά με τον Αμερικανό πρόεδρο. Επί παραδείγματι, ο Σπάισερ είχε πει τον Ιανουάριο πως το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ δεν συνιστά απαγόρευση εισόδου, κάτι το οποίο διέψευσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρόεδρος.

Ακόμα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εκπρόσωπος Τύπου είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά την απόλυση του επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Μια μέρα είχε μάλιστα αναγκαστεί να κρυφτεί πίσω από κάτι θάμνους για να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Τραμπ επέλεξε τον Σπάισερ για το συγκεκριμένο πόστο τον Δεκέμβριο του 2016. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ηθοποιός Μελίσα ΜακΚάρθι είχε υποδυθεί τον Σπάισερ στα πλαίσια της εκπομπής του NBC «Saturday Night Live». Αυτό είχε δυσαρεστήσει τον Τραμπ, σύμφωνα με το Politico.