ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Εδώ είναι “Ελλάς – γελάς”

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Είδηση; Σε κάθε άλλη χώρα, θα μπορούσε να είναι. Και μάλιστα, πρωτοσέλιδη. Εδώ, όμως, δεν είναι «κάθε άλλη χώρα»! Εδώ είναι η «Ελλάς-γελάς»! Και στο «Ελλάς-γελάς», τέτοιες «ειδήσεις», όπως π.χ. η συζήτηση στη Βουλή για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Καμμένου, κρίνεται άνευ σημασίας!

Άλλωστε, και για να μην δημιουργούνται «προσδοκίες», ήδη από χθες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (προφανέστατα και των ΑΝΕΚ) συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα (!) την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ, σήμερα!

Δηλαδή, πριν καν διεξαχθεί η συζήτηση, πριν παρουσιαστούν τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει ενδεχομένως να καταθέσει η αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ! Τότε γιατί θα γίνει η συζήτηση;

Αφού η απόφαση θα είναι “κονσέρβα”, τι την θέλουν τη συνεδρίαση με 35 βαθμούς Κελσίου;  Μιας και «διάλογος κωφών» θα γίνει, με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα, δεν πάνε καλύτερα για καμιά βουτιά στη θάλασσα; ‘Έτσι κι αλλιώς στον «αφρό» θα κάτσει ο Καμμένος. Και τι έκανε, άλλωστε ο έρημος; Μίλησε, λέει, με έναν ισοβίτη! Σπουδαίο το πράγμα. Θα πείτε, ναι, αλλά ο ισοβίτης, πριν γίνει ισοβίτης μετέφερε 2 τόνους ηρωίνης στο «Ελλάς-γελάς»! Ε, ή να το κάνεις ή να μην το κάνεις!

Καλά, και τι νομίζετε δηλαδή, ότι θα μπορούσε ποτέ ολάκερος Καμμένος να συνομιλεί με κανένα «βαποράκι» που μεταφέρει 2-3 φακελάκια για να βγάλει τη δόση του; Αυτό, αν το αποτολμούσε,  θα ήτανε μέγα σκάνδαλο στη σύγχρονη εκδοχή των ΑΝΕΛ. Την ολίγον δεξιά και ολίγον αριστερή! Τόσο όσο! Το κουβέρνο έχει σημασία!  Άστε που αν μιλούσε με κανένα “βαποράκι”,  θα πήγαινε τουλάχιστον τρία χρόνια στην φυλάκα!  Το …βαποράκι ντε! Καλά, είναι δυνατόν; Σκεφθήκατε ότι θα μπορούσε να πάει μέσα ο Καμμένος;

Ενώ τώρα, ο Υπουργός συνομίλησε με τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Εδώ  το πράγμα αλλάζει, αποκτά μια αίγλη, μια αχλή μυστηρίου… Τι είπαν, πώς το είπαν; Πού το είπαν;

Ορίστε; Σε ποια άλλη χώρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνομιλούσε «μεσάνυχτα και κάτι» με έναν ισοβίτη και μάλιστα από κινητό τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και θα καταδεχότανε (ο υπουργός) ούτε καν να τον ρωτήσει ΠΟΥ βρήκε το κινητό; Μα είπαμε, εδώ είναι «Ελλάς-γελάς»!

Όχι δεν περίμενα να πέσει η κυβέρνηση για χάρη του Καμμένου και του ισοβίτη του. Και καλά κάνουν και τον καλύπτουν. Αλλά αυτό είναι ένα πράγμα. Το να θέλουν, όμως, να μας πείσουν ότι είναι το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο να συνομιλεί, και όχι μία μόνον φορά ούτε τυχαία,  ένας Υπουργός με έναν ισοβίτη, ε, αυτό είναι αφύσικο ακόμη και για μια χώρα όπως η «Ελλάς-γελάς»!

Όπως επίσης είναι φαιδρό το επιχείρημα ότι ο κ. Καμμένος ήθελε τάχα μου να πείσει τον ισοβίτη να αποκαλύψει την αλήθεια! Ένοχος ένοχο ου ποιεί!  Το ξέρουν και οι απόφοιτοι Λυκείου!

Κατά τα λοιπά, όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Τώρα δε που θα βγούμε και στις αγορές,  ποιος μας πιάνει!  Εμένα, πάντως, δεν με κόφτουν οι αγορές. Άλλωστε δανεικά θα είναι και ΕΜΕΙΣ πάλι θα τα πληρώσουμε! Εμένα μου αρκεί  να πιάσω το τζόκερ! 4 εκ. 200 χιλιάδες έδωσε το νέο τζακ ποτ! Λεφτά με ουρά…

Ακόμα και για το χρεοκοπημένο «Ελλάς-γελάς», καλά χρήματα είναι!…