Πρωταθλητές Ευρώπης οι νέοι μπασκετμπολίστες μας

Ηράκλειο.- Επάξια κέρδισαν και το Ισραήλ στον μεγάλο τελικό με 65-56 οι νέοι της Εθνικής μας Ομάδας μπάσκετ και στέφθηκαν στο Στάδιο του Ηρακλείου Πρωταθλητές Ευρώπης!

Το Στάδιο γέμισε με Έλληνες φιλάθλους που αποθέωσαν τους νέους μας. Τη χρυσή εφεδρεία του ελληνικού Μπάσκετ!

Με την ιαχή “το τιμημένο δεν μπορώ να περιμένω”, που παρέπεμπε στον ανάλογο θρίαμβο της Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ, στο πρωτάθλημα Ευρώπης, κατακτώντας το τρόπαιο, οι φίλαθλοι ούτε κουνήθηκαν από τη θέση τους μετά τη λήξη του αγώνα, αναμένοντας την απονομή του Κυπέλλου Ευρώπης!

Τυλιγμένοι με τις ελληνικές σημαίες οι παίκτες της εθνικής μας παρατάχθηκαν για την απονομή! Προηγουμένως είχαν στήσει τρελό χορό στο τερέν πανηγυρίζοντας με συρτάκι το θρίαμβό τους.

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρήκε τη θέση της στον… αεροδιάδρομο του Ηρακλείου και «απογειώθηκε» για την κορυφή της Ευρώπης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 65-57 του Ισραήλ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη, και «αναρριχήθηκε» στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τρίτη φορά στην Ιστορία του και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια (χρυσά το 2009 στη Ρόδο και το 2002 στη Λιθουανία).

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-57.

Με ψυχή, τσαμπουκά και καλά ποσοστά ευστοχίας από μακριά, οι διεθνείς μας υπέταξαν τους Ισραηλινούς και βρέθηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η αρχή ήταν δύσκολη για την ομάδα μας, που βρέθηκε να χάνει στο τέλος της α’ περιόδου, ωστόσο στη συνέχεια οι καλές επιλογές και η ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. ανέτρεψαν την κατάσταση.

Ειδικά στο β’ ημίχρονο οι Ελληνες παίκτες έπαιξαν με μυαλό και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας πανάξια στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι 12 διεθνείς που σήκωσαν το τρόπαιο: Μιχάλης Λούντζης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Φλιώνης, Θοδωρής Καρράς, Διονύσης Σκουλίδας, Νίκος Δίπλαρος, Γιάννης Αγραβάνης, Βασίλης Χρηστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Τάταρης.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης, η Γαλλία νίκησε εύκολα με 72-58 την Ισπανία. Οι “τρικολόρ” έφτασαν στο έβδομο μετάλλιο τους σε επίπεδο Νέων, αφήνοντας τους Ίβηρες εκτός βάθρου για πρώτη φορά μετά το 2006.