Ερώτηση Αναστασιάδη στη Βουλή για τα ελληνόγλωσσα Σχολεία της Βαυαρίας

 Αθήνα.- Την ανησυχία και τον προβληματισμό που επικρατεί στην ομογένεια της Βαυαρίας για το γεγονός της ελλιπούς στελέχωσης  των ελληνόγλωσσων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταφέρει προς την Κυβέρνηση και, συγκεμένα τον Υπουργό Παιδείας Ενέργειας και Θρησκευμάτων, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο  Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης στην ερώτηση που κατέθεσε ζητά από τον Υπουργηό κ. Γαβρόγλου να απαντήσει πως προτίθεται να  αντιμετωπείσει το θέμα της επαρκούς στελέχωσης των σχολείων της Βαυαρίας, με εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε τα μαθημάτα να ξεκινήσουν χωρίς τα γνωστά προβλήματα.

Το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Αναστασιάδης έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα ελληνόγλωσσα σχολεία της Βαυαρίας

Κύριε Υπουργέ,

Ανησυχία και προβληματισμό δημιουργεί, στην Ελληνική ομογένεια της Βαυαρίας, η ελλιπής στελέχωση με εκπαιδευτικούς των ελληνόγλωσσων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα στα μαθήματα των φυσικών και των μαθηματικών δεν καλύπτονται ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες διδασκαλίας.

Επιπρόσθετα, δεν έχει δημιουργηθεί, ακόμη, το πλαίσιο για την προκήρυξη και πρόσληψη συμβασιούχων εκπαιδευτικών με κίνδυνο  η νέα σχολική χρονιά  να ξεκινήσει με πολλά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Πως προτίθεστε να  αντιμετωπίσετε, έγκαιρα, το θέμα της επαρκούς στελέχωσης των σχολείων της Βαυαρίας, με εκπαιδευτικό προσωπικό;

Ο ερωτών Βουλευτής

Σάββας Αναστασιάδης