Εξηγήσεις ζητά ο Μητσοτάκης από τον Πρόεδρο της Βουλής για τον “Ρουβίκωνα”

Αθήνα

Eπιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «πριν δύο μέρες είδαμε να αμαυρώνεται η εστία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων», χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» την ανοχή που επέδειξαν οι δυνάμεις ασφαλείας απέναντι στους εισβολείς.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει στον κ. Βούτση πως εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, έχει την αρμοδιότητα και τη νομική υποχρέωση να διασφαλίζει την τήρηση της τάξης σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου, αλλά και να μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής, στο όνομα της οποίας ασκεί αστυνομική εξουσία έχοντας τη φρουρά αποκλειστικά υπό τις εντολές του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει στον κ. Βούτση ότι είναι «θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του κράτους» και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης θα απαντήσει, και δημοσίως και γραπτώς, στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ