Βαθμοί “καύσωνα” στη Βουλή για Παιδεία και Υγεία

Αθήνα.- Βαθμούς “καύσωνα” αναμένεται να καταγράψει, τις προσεχείς ώρες, το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής. Για το Μαξίμου, τα νομοθετήματα που συζητούνται αυτή τη βδομάδα (δηλαδή αυτά του υπουργείου Παιδείας και η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) είναι νομοθετήματα αιχμής.

Και ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προσέρχεται σήμερα στην Ολομέλεια -με πρωταρχικό στόχο να μιλήσει για την Παιδεία.

Το λόγο θα πάρει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η βεντάλια θα ανοίξει διάπλατα για όλη την επικαιρότητα. Επομένως οι αιτιάσεις για Βαρουφάκη, Δικαιοσύνη και ζητήματα ασφάλειας θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα.

Έχει, επομένως, ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας και αν θα επιλέξει τελικώς να απαντήσει. Ή αν θα συνεχίσει την τακτική της σιωπής και της υποβάθμισης.
Που σε κάθε περίπτωση μαρτυρά ότι οι κυβερνητικοί είναι σε δύσκολη θέση για τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως.

Στο μεταξύ, από το Μαξίμου επιμένουν στη θέση ότι η ΝΔ ζητάει συνεχώς τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών τώρα που πάει καλά η οικονομία. Και φυσικά αρνούνται το εν λόγω αίτημα, επιχειρώντας μάλλον να αποφύγουν τα χειρότερα.

Φανερά ενοχλημένοι τέλος από τη στάση Βαρουφάκη, κυβερνητικά στελέχη σχολιάζουν ότι όσα έγιναν το 2015 συζητήθηκαν εξαντλητικά και προσθέτουν ότι «είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την υποβαθμίζουμε στο επίπεδο του μυθιστοριογραφικού κουτσομπολιού».