Την διαγραφή πλαστής ιστοσελίδας στο Facebook ζητά ο ομογενής γερουσιαστής Νικ Ξενοφών

Μελβούρνη.- Την άμεση διαγραφή πλαστής ιστοσελίδας στο Facebook που χρησιμοποιεί το όνομα και τις φωτογραφίες του, ζητά ο ομογενής γερουσιαστής Νικ Ξενοφών.

Ενόψει των φοιτητικών εκλογών του Εθνικού Πανεπιστημίου Αυστραλίας, ομάδα σπουδαστών δημιούργησε τη σατιρική σελίδα εκπροσωπώντας δήθεν το υποψήφιο κόμμα του Γερουσιαστή.

Το υποτιθέμενο κόμμα σε αναρτήσεις παρουσιάζεται αποφασισμένο να δώσει μάχη για νέες θέσεις εργασίας στη Νότια Αυστραλία, τάσσεται κατά του «κατεστημένου των ΜΜΕ» και κάνει έκκληση για θέσεις παρκαρίσματος για φοιτητές οι οποίοι «πρέπει να οδηγήσουν 13 ώρες για να πάνε στο μάθημα αλλά δεν μπορούν να βρουν παρκάρισμα».

Ο κ. Ξενοφών, πάντως, δεΝ φαίνεται να συμμερίζεται το χιούμορ της ομάδας, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο σύμβουλος επικοινωνιών του, Frank Pangallo, έχει επικοινωνήσει με τους διαχειριστές της σελίδας ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή της.

Μιλώντας στη Fairfax media, ο κ. Pangallo δήλωσε ότι κατήγγειλε την σελίδα στο Facebook.

«Δεν ζητήθηκε ούτε παραχωρήθηκε καμία άδεια για να χρησιμοποιηθούν το όνομα και οι φωτογραφίες του. Δεν είμαστε σίγουροι τι υποτίθεται ότι αναπαριστά η σελίδα, εάν πάντως είναι παρωδία δεν βρίσκουμε κάτι το αστείο» είπε ο κ. Pangallo, κάνοντας λόγο για μια παραπλανητική κίνηση και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για λήψη περαιτέρω μέτρων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φοιτητών.

Ο πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης του Πανεπιστημίου, James Connolly, ανέφερε ότι είχε ενθαρρύνει την ομάδα του κ. Ξενοφών να προβεί στην καταγγελία, καθότι μάλιστα η ένωση δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει την συμμόρφωση σε κανονισμούς σε ομάδα φοιτητών που δεν είναι επίσημα καταγεγραμμένη.

Η σελίδα φέρει το όνομα Nick Xenophon Team 4 ANUSA και έχει περιορισμένη απήχηση που δεν ξεπερνά τα 250 likes.

Πάντως, ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία της χιουμοριστικής σελίδας δήλωσε ότι ξαφνιάστηκαν όταν ο κ. Pangallo τους ζήτησε να τη διαγράψουν.

«Θα έλεγα μάλλον, ότι η σελίδα είναι ξεκάθαρα σατιρική και αν μη τί άλλο είναι θετικά προσκείμενη απέναντί του, επομένως δεν είμαι σίγουρος γιατί το γραφείο του μπήκε στον κόπο να έρθει σε επικοινωνία» σχολίασε σχετικά.

 

πηγή:neoskosmos