Στο Λος Άντζελες οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες, καθώς η ΔΟΕ συμφώνησε με την οργανωτική επιτροπή του Λ.Α. 2024. Την είδηση αποκάλυψαν οι Los Angeles Times και μετέδωσε και το Reuters, χωρίς να το επιβεβαιώσει.

Το Παρίσι και το Λος Άντζελες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά από την στιγμή που η ΔΟΕ θα ανακοίνωνε, για πρώτη φορά, την ανάληψη δύο διοργανώσεων, κάθισαν οι τρεις πλευρές και συζήτησαν.

Έτσι, η αμερικανική πλευρά συμβιβάστηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 και το Παρίσι θα πάρει την σκυτάλη από το Τόκυο το 2020.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που αναλαμβάνει η γαλλική πρωτεύουσα Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έχουν περάσει από την τελευταία φορά 100 χρόνια (1924, 1900).

Στην Αμερική πάντως θα διοργανώσουν το κορυφαίο αθλητικό event μετά από 32 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996

Τι δήλωσε ο Τόμας Μπαχ

Στο Λος Άντζελες θα διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028. Όπως επιβεβαίωσε και με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

«Η ΔΟΕ χαιρετίζει αυτή την απόφαση της Επιτροπής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Υποψηφιότητας του Λος Άντζελες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεχθούμε με διαφάνεια την υποψηφιότητα», δήλωσε ο Τόμας Μπαχ

Η ΔΟΕ δήλωσε ότι θα συνεισφέρει στην οργανωτική επιτροπή 1,8 δισ. δολάρια

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ