Που κατοικούν οι ‘Ελληνες ομογενείς της Αυστραλίας

Μελβούρνη.– Νέα αναλυτικά στοιχεία για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Αυστραλίας, τον αριθμό μας ανά Πολιτεία και τον τόπο γέννησης των γονέων μας ήρθαν στην δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες από την Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτά, ο συνολικός αριθμός των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της χώρας που έλαβε μέρος στην απογραφή του Αυγούστου του 2016, είναι 397.431 με το 56,8% αυτών να δηλώνουν ότι και οι δύο τους γονείς έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, 26,8% να αναφέρει ότι και οι δύο γονείς τους έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία αλλά κατάγονται από την Ελλάδα, ένα 15% έχει τουλάχιστον έναν γονέα γεννημένο στην Ελλάδα ενώ ένα ποσοστό 1,4% δεν αναφέρει τον τόπο γέννησης των γονέων του, αλλά δηλώνει ελληνικής καταγωγής.

Τα στοιχεία, πέρα από την αύξηση των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της Αυστραλίας κατά 20.000 την τελευταία πενταετία, γεγονός ευχάριστο στο οποίο αναφερθήκαμε και στο παρελθόν, δεν κρύβουν και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Η Βικτώρια παραμένει η Πολιτεία στην οποία κατοικεί ο μεγαλύτερος αριθμός του ελληνισμού της Αυστραλίας (42% περίπου), ενώ στην Τασμανία ο μικρότερος.