Μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο, σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι

Αθήνα.- Μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου στη Λέσβο. Η Πυροσβεστική κάνει λόγο για πολλά μέτωπα και εμπρησμό.

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της στη διάρκεια της νύχτας, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολη, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

«Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Εναέρια μέσα και επιπλέον προσωπικό ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς. «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, έχω ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία και ζητάμε επιπλέον βοήθεια. Περιμένουμε και άλλες ενισχύσεις, θα έρθουν με το πλοίο οχήματα καθώς και άλλα πεζοπόρα τμήματα, αλλά και επιπλέον εναέρια μέσα. Από την πρώτη στιγμή οι εκτιμήσεις μας ήταν ότι θα έχουμε μια μεγάλη και δύσκολη φωτιά και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε» σημείωσε η κ. Καλογήρου.

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να φτάσουν στο νησί και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα. Η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που καίει σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στο Λαγονήσι, καθώς οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μία οικία κάηκε ολοσχερώς, άλλες δύο υπέστησαν ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και οι τρεις είναι καλύτερα στην υγεία τους και ίσως πάρουν εξιτήριο την Παρασκευή.

Newsroom ΔΟΛ