Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία τίμησε τον Σάκη Θεοδωρόπουλο στο 12ο Συνέδριό της

Μεσσηνία.- Το 12ο Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας μαζί με το 5ο Αντάμωμα Μεσσηνίων πραγματοποιήθηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Costa Navarino.

Στις πρωινές εργασίες του συνεδρίου κυριάρχησε το θέμα «Η Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη», και μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Δημήτριο Καφαντάρη δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, και την έναρξη των εργασιών που κήρυξε η συμπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή – ακαδημαϊκού Μιχάλη Κοσμόπουλου για το θέμα «Υπό το σκήπτρο του Νέστορα. Η αρχαία πρωτεύουσα της Ικλαινας και η γένεση του Δυτικού πολιτισμού».

 

Στην συνέχεια ο Χρίστος Παναγόπουλος, επ. πρέσβης αναφέρθηκε στη «Συμβολή του οικουμενικού Ελληνισμού στην πορεία του έθνους», ενώ η ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αφορούσε την παρουσίαση του τιμώμενου Αθανασίου Θεοδωρόπουλου, προέδρου της Λυρικής Σκηνής για την μεγάλη του συνεισφορά που αναγνωρίζετε από όλους, ως Μεσσηνιακή προσωπικότητα αλλά και θεσμικό εκπρόσωπο του λυρικού θεάτρου της χώρας. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα ακολουθήσει.

Πηγή: best-tv.gr