Κόντρα ΝΔ-Γαβρόγλου για τα περί μη στράτευσης του υπουργού

Αθήνα.-«Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σχετικά με της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ότι ο υπουργός Παιδείας δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία με απόφαση της Χούντας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι.

» Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

» Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία.»

Το Ποτάμι σχολίασε σχετικά: «Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.»

H απάντηση του υπουργού

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για προσωπική επίθεση, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού».

Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της, καταλήγει.

NΔ: Για την ταμπακιέρα, ούτε λέξη

Απαντώντας η ΝΔ σημειώνει: «Το χειρότερο για τον κ. Γαβρόγλου είναι πως παραμένει αμετανόητος. Αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Για την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής.»

Το σχόλιο του Ποταμιού

«Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Ποταμιού.

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

Για “προκλητική απάντηση” του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός Παιδείας δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

“Δεν είχαμε σκοπό να εκδώσουμε ανακοίνωση για την περίπτωση του κ. Γαβρόγλου. Είμαστε, άλλωστε, συνηθισμένοι από τους ανθρώπους ενός συγκεκριμένου χώρου που συμβούλευαν κατά καιρούς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μιλούν για κανόνες που αφορούν στους άλλους και όχι τους ίδιους. Αλλά η απάντηση του κ. Γαβρόγλου είναι προκλητική. Φτάνει μάλιστα να θεωρεί νίκη για την Ελλάδα την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας” επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει: “Λίγη συστολή δεν βλάπτει”.