Οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΕ Ωκεανίας -Σχόλιο ΡΗΡ

Σίδνεϊ.- Με σημαντική παρουσία αντιπροσώπων ομογενειακών οργανισμών μελών του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής και παρατηρητών, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, στην Κυπριακή Κοινότητα Σίδνεϊ.

Της Συνέλευσης προήδρευσε ο συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, Γιώργος Αγγελόπουλος, με τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Γιάννη Μπέλλα, αναπληρωτή συντονιστή από το Μπρίσμπαν, Δημήτρη Κανελλάκο, γραμματέα από τη Μελβούρνη, Μιχάλη Χριστοδούλου, ταμία από το Σίδνεϊ, τον καθηγητή Ανδρέα Ευδοκίου από την Αδελαΐδα, και με την παρουσία του Alex Petrakis, αντιπροσώπου της λογιστικής εταιρείας Rothsay Chartered Accountants που τηρεί τα λογιστικά στοιχεία του οργάνου.

Πριν από την Γενική Συνέλευση συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο και συζήτησε σειρά θεμάτων για τη λειτουργικότητα του ΣΑΕ στην Περιφέρεια Ωκεανίας, τους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας και θέματα που άπτονταν άμεσα της Γενικής Συνέλευσης.

Στη Γενική Συνέλευση, μετά την έγκριση των πρακτικών της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου 2016, παρουσιάστηκαν τα οικονομικά για το οικονομικό έτος 2016 καθώς επίσης και τα οικονομικά για το Διασυλλογικό Τουρνουά Ελληνικών Ομάδων που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον περασμένο Ιανουάριο στο Σίδνεϊ, και εγκρίθηκαν ομόφωνα, όπως επίσης εγκρίθηκε και η αναφορά του Συντονιστικού Συμβουλίου σχετικά με τις δραστηριότητες και τα πεπραγμένα μέσα στο 2016 και στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ομόφωνα εγκρίθηκε και ο διορισμός του ορκωτού λογιστή και της Rothsay Chartered Accountants και σχετικό ευχαριστήριο ψήφισμα για τον κ. Alex Petrakis και την εν λόγω εταιρεία για την δεκάχρονη προσφορά της προς το ΣΑΕ Ωκεανίας αλλά και στους οργανισμούς που λειτουργούν με την αρωγή του ΣΑΕ στην Περιφέρεια Ωκεανίας.

Επίσης, συζητήθηκαν:

* Οι δημόσιες τοποθετήσεις του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, σε σειρά θεμάτων, όπως η επανίδρυση του ΣΑΕ και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

* Η συνεργασία με το ΑΠΘ/ Σώμα Ομότιμων καθηγητών για την Καταγραφή Ελλήνων επιστημόνων, Λογοτεχνών, Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και πολιτιστικών Κέντρων του Εξωτερικού και των Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας.

* Η έκδοση Ελληνικών Ομολόγων για τους Έλληνες του Εξωτερικού

*Η συμβολή των Ελλήνων του Εξωτερικού στη γενική ανάπτυξη της Ελλάδας.

* Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός των Ελλήνων του εξωτερικού.

* Η εισαγωγή στα ελλαδικά ΑΕΙ-ΤΕΙ αποφοίτων Ελλήνων του εξωτερικού και στην προώθηση των αποφάσεων και του σχετικού υλικού σε ενδιαφερόμενα Πανεπιστημιακά Ελληνικά Τμήματα.

* Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας και το Διασυλλογικό Συλλογικό Τουρνουά Ελληνικών Ομάδων για 8χρονα παιδιά που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιανουάριο του 2017.

*Η δρομολόγηση ηλεκτρονικής συνεργασίας αθλητών μας με μαθητές του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με αίτημα του Γυμνασίου.

Επίσης, έγινε συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στις προηγούμενες εισηγήσεις για την ίδρυση του Νέου ΣΑΕ, τη δομή και τη λειτουργικότητά του στην περιφέρεια και όχι μόνο.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε τις εργασίες της με τις ευχαριστίες του Προεδρείου προς τους αντιπροσώπους των Οργανισμών που συμμετείχαν ενεργά και εποικοδομητικά στις εργασίες της.

πηγή: Neoskosmos.com

ΥΓ: ΡΗΡ. Ο κ. Τέρενς Κουικ -και ορισμένοι ομογενείς φίλοι του από την Νέα Υόρκη- θέλουν να μας πείσουν ότι το ΣΑΕ “είναι νεκρό”.  Το καλύτερο -και εντιμότερο- που έχουν να κάνουν, είναι με βάση τον υφιστάμενο Νόμο 3480/2006, να προχωρήσουν στην κήρυξη Γενικής Συνέλευσης,  να εκλεγεί νέο Προεδρείο και να συντελεσθεί η όποια τροποποίηση του νόμου, με το ΣΑΕ εν λειτουργία.

Έτσι κι αλλιώς, ας το πάρουν απόφαση: Αν δεν επιχορηγηθεί το ΣΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια λειτουργίας, δεν είναι δυνατόν, να οδεύσει προς την αυτοχρηματοδότησή του. (ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, αύριο Κυριακή).