Ο Μανώλης Κουγιουμουτζής νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Κρήτη.- Ο κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μονάχου, είναι ο νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Ο κ. Κουγιουμουτζής, είναι γεννημένος στα Λειβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Πρόκειται για επιχειρηματία στον κλάδο του επισιτισμού, ο οποίος έχει πολύ ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα των Κρητικών της Διασποράς ανά τον κόσμο.

Η αλλαγή σκυτάλης, μετά τη λήξη της θητείας του Μανόλη Βεληβασάκη έγινε το Σάββατο, 5 Αυγούστου, στη συνάντηση των εκπροσώπων των Κρητών από όλον τον Κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο. Η θητεία είναι τριετής και μη ανανεώσιμη.

Ο κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής θα είναι ο 5ος πρόεδρος στην ιστορία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Πρώτος ήταν ο Σταύρος Σημαντήρης (ΗΠΑ) και ακολούθησαν οι Γιώργος Αεράκης (Ευρώπη), Αντώνης Τσουρδαλάκης (Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία) και Μανώλης Βεληβασάκης (ΗΠΑ).

Ο κ. Βεληβασάκης, ανέφερε σχετικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Εύχομαι απο καρδιας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΣΚ, άξιο φιλο Μανωλη Κουγιουμτζή, και το Συμβουλιο του, καλη επιτυχία στο έργο τους και σιδεροκεφαλοι! Θελω να ξέρετε αγαπητοι φιλοι μου, πως θα βρίσκομαι πάντα κοντα σας, σαν απλός αγωνιστής στο σπουδαίο έργο και αποστολή σας!».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογγραφία: Facebook/@Kugiumutzis Manolis.