«Κατάφωρος ρατσισμός»- Καταπέλτης η ομογενής βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού

Μελβούρνη.- Ως κατάφωρο ρατσισμό εκ μέρους της κυβέρνησης χαρακτήρισε η ομογενής βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού, τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη διαδικασία πολιτογράφησης, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο την Πέμπτη.

«Το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση με αυτές τις αλλαγές, θα είναι να σπείρει την διχόνοια στην αυστραλιανή κοινωνία» είπε η ομογενής πολιτικός, χαρακτηρίζοντας τις νέες προϋποθέσεις που θέλει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ως «εσκεμμένη προσπάθεια εκ μέρους της να εμποδίσει μεγάλο αριθμό μεταναστών να πάρουν την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Η κ. Βαμβακινού αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξετάσεις αγγλικής γλώσσας που θέλει η κυβέρνηση να εισάγει στη διαδικασία πολιτογράφησης και στο επίπεδο αγγλικών IELTS 6, που απαιτεί από τον κάθε μετανάστη να ξέρει προκειμένου να καταφέρει να πάρει την αυστραλιανή υπηκοότητα.

«Το επίπεδο αγγλικών που ζητά από τους μετανάστες η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βοηθήσει τους νέους πολίτες να ενσωματωθούν καλύτερα στην αυστραλιανή κοινωνία» δήλωσε η κ. Βαμβακινού προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί ως μέσω αποκλεισμού πολλών μεταναστών από το δικαίωμα απόκτησης της αυστραλιανής υπηκοότητας.

Η κ. Βαμβακινού αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία και πιο συγκεκριμένα στους γονείς της και στα όσα κατάφεραν να δημιουργήσουν σ’ αυτήν την χώρα με τα σπαστά τους αγγλικά.

«Η περιορισμένη γνώση της αγγλικής δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο να γίνουν καλοί πολίτες, στο να εργαστούν και να προσφέρουν στην χώρα, στο να μεγαλώσουν και να μορφώσουν τα παιδιά τους κάνοντάς τα χρήσιμα μέλη της αυστραλιανής κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαμβακινού, προσθέτοντας ότι αν οι γονείς της προσπαθούσαν να πάρουν την αυστραλιανή υπηκοότητα και χρειαζόταν να περάσουν τις εξετάσεις που θέλει να θεσπίσει η παρούσα κυβέρνηση, δεν θα το κατάφερναν ποτέ.

Η ομογενής πολιτικός κατέληξε, λέγοντας ότι δεν είναι αντίθετη με την άποψη ότι οι νέοι Αυστραλοί πολίτες πρέπει να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις της αγγλικής γλώσσας, αλλά είπε ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση δεν βοηθά τους μετανάστες να την αποκτήσουν αλλά τους τιμωρεί.

Το νομοσχέδιο των αλλαγών στην διαδικασία πολιτογράφησης αναμένεται να συζητηθεί στη Γερουσία στις 4 Σεπτεμβρίου.

 

neoskosmos.com