Από την Αυστραλία στη Σκόπελο ομογενείς ιστιοπλόοι

Μελβούρνη.- Αποφάσισαν να διασχίσουν θάλασσες και ωκεανούς για να βρεθούν στις Σποράδες για να λάβουν μέρος στη Διεθνή Ιστιοποϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου που ολοκληρώνεται σήμερα με ένα σκάφος που συνδυάζει ένα αξιόπιστο σκαρί. Μπορεί να είναι παλιό, αλλά από τους ειδικούς χαρακτηρίζεται αξιόπλοο. Κύριο όπλο της μεγάλης παρέας ήταν το πάθος ενός πληρώματος που ενώνεται από την αγάπη τους για την ιστιοπλοϊα.

Ο λόγος για έξι ομοεθνείς από την Αυστραλία και τρία μέλη από τον Βόλο και την Αθήνα, που συνδυάζοντας διαφορετικές ηλικίες, εμπειρίες και αγωνιστικές δεξιότητες συνεργάστηκαν για να βγει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Το ραντεβού δόθηκε στην Σκόπελο πριν από μία εβδομάδα, στην έναρξη του αγώνα, όπου όλοι μαζί αποτέλεσαν ένα “ξεχωριστό” πλήρωμα

“Είναι κάποιες φορές που θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου. Μαζευτήκαμε μια παρέα για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Ήρθαμε από την Αυστραλία στις Σποράδες, εκπληρώνοντας έναν στόχο μας. Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, όμως ούτε μια φορά δεν πέρασε από το μυαλό μας να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ κουραστική η διαδικασία. Στην καρδιά είμαστε Έλληνες. Είναι τόσο φιλόξενος αυτός ο τόπος που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή”, αναφέρει ο ομογενής από την Αυστραλία, Νίκος Θλιβέρης.

Ο Θανάσης Πινιάρης από την άλλη που διδάσκει ιστιοπλοϊα στο Βόλο και ήταν ένας από αυτούς που αποφάσισαν να μετάσχουν στην Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Β. Αιγαίου δίνει το στίγμα του σκάφους. “Το σκάφος ήταν παρατημένος θα θελήσαμε να του δώσουμε ζωή. Το συντηρήσαμε και του δώσαμε και πάλι ζωή. Ο ιδιοκτήτης του έχει τη δική του ιστορία στο άθλημα και μας το έδωσε με χαρά”.

Ο σκίπερ του σκάφους ¨Μελιπλώη” Ρίτσαρντ Κερ, που έχει σκωτζέζικη καταγωγή και ζει στην Αυστραλία, θαυμάζει τους Έλληνες και δηλώνει ενθουσιασμένος από την φιλοξενία, τους αγώνες και την διοργάνωση. “Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στην Ελλάδα. Εχω κάνει ιστιοπλοϊα στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν πήρα μέρος σε αγώνες. Ο άνεμος εδώ είναι πραγματική πρόκληση και μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην περιμένεις να κερδίσεις, αλλά να χαίρεσαι και να γίνεσαι ευτυχισμένος όταν κερδίζεις. Άλλωστε σε αυτό το άθλημα ως ένα σημείο όλα εξαρτιόνται και από την τύχη”.

 

πηγή:ΑΠΕ