Το Μαξίμου ζητάει σοβαρότητα από τη ΝΔ αλλά αφήνει τον Πολάκη να προκαλεί!

Μέσω του Facebook ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εγκαλεί το σταθμό για τον τρόπο που καλύπτει τις πυρκαγιές. Ο κ. Πολάκης τονίζει ότι οι φωτιές θα σβήσουν και κάνει λόγο για «σχέδιο ανωμαλίας» κατά τον οποίο θα πάει «άπατο». Ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους του σταθμού «ξεφτίλες».

Αναλυτικά η ανάρτησή του κ. Πολάκη:

«Ανησυχεί ο Σκαι που δεν υπάρχουν θύματα από τη φωτιά και όλο παίρνει τηλέφωνο τον υποδιοικητή που είναι στο μέτωπο μαζί με τα πληρώματα των ασθενοφόρων να μάθει αν υπάρχει κάποιο!!!!!!! Το ΞΕΦΤΙΛΕΣ είναι πλέον επιεικής όρος για να περιγράψει τον τρόπο που καλύπτουν τις φωτιές!!!  Οι φωτιές θα σβήσουν ,το οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας θα πάει ΑΠΑΤΟ άλλη μια φορά …..όση τηλεοπτική «προβολή» κι αν έχει!»

Το Μαξίμου
Το Μαξίμου πάντως, ζητάει σοβαρότητα από τη …Νέα Δημοκρατία!
«Αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι πυροσβέστες αλλά και οι πολίτες δίνουν μια μεγάλη μάχη για τις φλόγες δεν είναι ώρα για πολλά λόγια», αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει: «Η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει. Τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό δεν θα πούμε πολλά, θα καλέσουμε, για μια ακόμα φορά, τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος. Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνονται οι πολίτες».

Είχε προηγηθεί η κόντρα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, του κ. Κικίλια.

Αφορμή η δήλωση του κ. Κοντονή που είδε, όσον αφορά στις εκατοντάδες πυρκαγιές που μαστίζουν τη χώρα, «οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα».

«Μετά τον αρμόδιο, κατ’ ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές. Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας. Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους» υπογράμμισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κικίλιας για να λάβει την απάντηση από τον κ.Κοντονή: «Η ηγεσία της Ν.Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης. Και τα δύο είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνα» απάντησε στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμένοντας πως οι πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών.

Όμως όλων αυτών των δηλώσεων είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του αρχηγού της ΝΔ, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω Twitter.

«Αποφασιστική και συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας. Να σωθούν οι άνθρωποι &οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού. #Κάλαμος”, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε με νέο tweet για την κατάσταση που επικρατεί με τις πυρκαγιές σε διάφορα μέρη στη χώρα.

«Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθος, Κάλαμος, Βαρνάβας…
Οργή για την ανικανότητα, συμπαράσταση στους συμπολίτες μας» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

newsIt.gr