«Συνειδητή» η μείωση πόρων πυροπροστασίας από την κυβέρνηση υπενθυμίζει η Καϊλή

Αθήνα.– Τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας από τις εκτεταμένες φετινές πυρκαγιές, υπογραμμίζει από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ευρωβουλευτής της Ελιάς, υπενθυμίζοντας την απάντηση που είχε λάβει η ίδια από τον Πιερ Μοσκοβισί, σχετικά με τη μείωση της πυροσβεστικής δύναμης κατά 100 άνδρες, στην Κεντρική Μακεδονία.

«Αυτό είναι εγκληματική αμέλεια να βρίσκεται στο έλεος της φωτιάς η Ελλάδα & ο Τσίπρας να αγνοείται σε ξέγνοιαστες διακοπές! Δεν είναι ανικανότητα, γιατί είχαν προειδοποιηθεί», σχολιάζει επίσης η κα Καϊλή.

Για τις ανεξέλεγκτες φωτιές από την αποδυνάμωση της πυροσβεστικής, ευθύνη θα έχει ο Τσίπρας.. μου είπε σε απάντηση του ο Μοσκοβισί. Όταν πίεζα για απαντήσεις την Κομισιόν λίγες εβδομάδες νωρίτερα, δεν περίμενε κανείς τέτοια καταστροφή.

Eva Kaili

ΠολιτικόςΑρέσει σε 71.580

12 Ιουλίου

Αποκάλυψε ότι τις ευθύνες των απολύσεων έχει ο Σύριζα και ο Τσίπρας..

Στα μέσα Ιουλίου, η ευρωβουλευτής είχε απευθυνθεί στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 100 άνδρες τη δύναμη του πυροσβεστικού σώματος της περιοχής.

Ο κ. Μοσκοβισί είχε τότε ξεκαθαρίσει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει καμία ανάμειξη στην πολιτική στελέχωσης που ακολουθεί η κυβέρνησης, σχετικά με την παροχή δημόσιων αγαθών.

«Τα κράτη μέλη έχουν την πρωταρχική ευθύνη στο έδαφός τους για την προστασία από καταστροφές των πολιτών, του περιβάλλοντος και της ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί επίσης αρμοδιότητα του εν λόγω κράτους μέλους η ανάπτυξη και η εφαρμογή κατάλληλων εθνικών πολιτικών στον τομέα της πολιτικής προστασίας» είχε διευκρινίσει στην κυρία Καϊλή ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα που διορίζει συγγενείς και φίλους από το παράθυρο στο δημόσιο, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και τους πολίτες σε κίνδυνο, με τη συνειδητή μείωση των διαθέσιμων πόρων και μέσων πυροπροστασίας του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ ήδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα» είχε δηλώσει τότε η ευρωβουλευτής της Ελιάς, σχολιάζοντας την απάντηση που είχε στα χέρια της.