Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στον Καναδά

Τορόντο.- Ο πρόσφατα νεοεκλεγένος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στον Καναδά, είχε την ευκαιρία αλλά και την αμέριστη χαρά και τιμή να έρθει σε επαφή με αρκετούς συμπατριώτες μας Θεσσαλούς, τόσο στο Μόντρεαλ όσο και στο Τορόντο.

Αρχικά συναντήθηκε με τον κ. Στέφανο Παπαζαχαρία, ο οποίος είναι Θεσσαλός και ζει στο Buffalo USA, ο οποίος κρατά ψηλά το ελληνικό φρόνημα και πολιτισμό! Διέσχισε τον Νιαγάρα για να έρθει να συναντήσει τον κ. Γκίκα και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη δημιουργία θεσσαλικού Συλλόγου Buffalo.

Η συνάντηση με τον κ. Λάμπρο Ζίγρα, ταμία της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Τορόντο – Οντάριο του Καναδά πραγματοποιήθηκε στις 12/08/2017, στα πλαίσια του ελληνικού πανηγυριού, στην ελληνική περιοχή Danforth στο Τορόντο. Ο κ. Ζίγρας είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών στο Τορόντο και μαζί με τον κ. Γκίκα βρήκαν ότι τους δένει και ένα άλλο κοινό στοιχείο, πέρα από την απεριόριστη αγάπη τους για τη Θεσσαλία. Και οι δυο τους θέλανε να γίνουνε αστροναύτες από τα παιδικά τους χρόνια!!! Υπήρξε επίσης και μια τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Ζίγρα με τους κκ. Θανάση Φλόκα και Ευθύμη Κερασοβίτη, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα του Τρικαλινού Συλλόγου Νυρεμβέργης, με στόχο μια μελλοντική συνεργασία των δυο τρικαλινών Συλλόγων Νυρεμβέργης και Τορόντο!

Την κ. Παναγιώτα Τσακίρη, Πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Μοντρεάλ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ», επισκέφτηκε ο κ. Γκίκας στα γραφεία του Συλλόγου που ιδρύθηκε την δεκαετία του ΄60! Τα γραφεία βρίσκονται επί της οδού Jean Talon, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η ελληνική παρέλαση!! Τα γραφεία του Συλλόγου επισκέφτηκε δυο φορές ο φιλέλληνας πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau!! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδός πρωθυπουργός, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ, κρατώντας την ελληνική σημαία, φώναξε προς τους ομογενείς, «Ζήτω η Ελλάς!» «Ζήτω ο Καναδάς!» αποδίδοντας ιδιαίτερη λαμπρότητα και αίγλη στις εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας συναντήθηκε επίσης και με την Αντιδήμαρχο του Μόντρεαλ κ. Μαρία Ντέρος, που είναι ελληνίδα από την ενορία του Μόντρεαλ καθώς και με την ελληνίδα δημοτική σύμβουλο κ. Αγλαΐα Ρεβελάκη! Στο Μόντρεαλ ζουν περισσότεροι από 150.000 Έλληνες και ο κ. Γκίκας βίωσε κοντά τους απίστευτα συγκινητικές στιγμές επειδή διαπίστωσε ότι κρατάνε το ελληνικό πνεύμα και φρόνημα πολύ ψηλά και κάθε ώρα και στιγμή αποδεικνύουν και βροντοφωνάζουν την μεγάλη τους αγάπη για την ΕΛΛΑΔΑ και ιδιαίτερα για τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ!

 

Πηγή: Ανακοίνωση τύπου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Φωτογραφίες:

Λεζάντες:

Με τον κ. Στέφανο Παπαζαχαρία από το Buffalo USA

Με τον κ. Λάμπρο Ζίγρα, ταμία της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Τορόντο –  Οντάριο του Καναδά και Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Τορόντο

Με την κ. Παναγιώτα Τσακίρη, Πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Μοντρεάλ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ»

Με την ελληνίδα Αντιδήμαρχο του Μόντρεαλ κ. Μαρία Ντέρος και την ελληνίδα δημοτική σύμβουλο κ. Αγλαΐα Ρεβελάκη!