Επίθεση με μπογιές και σφυριά στον ΔΟΛ – Τι απαντούν οι εργαζόμενοι

Ήταν περίπου 22:00 το βράδυ όταν ομάδα περίπου 10 ατόμων έκανε καταδρομική επίθεση στο κτίριο που μέχρι πριν από λίγο καιρό στεγάζονταν ο ΔΟΛ.

Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο και με σφυριά έσπασαν τα τζάμια της πρόσοψης του κτιρίου. Μόλις πριν από λίγο καιρό έφυγαν από το κτίριο οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες ήταν περίπου 10. Φορούσαν κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα.

Κρατούσαν σφυριά και λοστούς, έσπασαν τζάμια και πέταξαν κουτιά με κόκκινη μπογιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Δεν φοβόμαστε, δεν φιμωνόμαστε»

Λίγο μετά την επίθεση, στο site των Νέων ανέβηκε κείμενο με τον τίτλο: «Άνανδρη επίθεση στον ΔΟΛ: δεν φοβόμαστε, δεν φιμωνόμαστε».

Στο κείμενο γίνεται λόγος για ύπουλη και συντονισμένη από τα κέντρα εξουσίας απόπειρα να καταβάλει τα συγκεκριμένα μέσα, ενώ εξαπολύεται δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση!

«Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επιδίδονται σε μια συστηματική επιχείρηση κατασκευής εχθρών. Όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους», τονίζεται.

«Έχει έρθει η ώρα για την κυβέρνηση να μαζέψει τα καθεστωτικά σκυλιά της. Για να μην έχουν άλλες αυταπάτες εξηγούμαστε: είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλο το κείμενο

Η άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της oδού Μιχαλακοπούλου (το βράδυ της Παρασκευής) μπορεί να προκάλεσε φθορές στο κτίριο αλλά δεν μας φοβίζει.

Η ύπουλη και συντονισμένη από τα παράκεντρα εξουσίας απόπειρα δεν μας καταβάλει. Αντιθέτως μας υποχρεώνει να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην άσκηση της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας. Πέρα όμως από το γεγονός αυτό καθ’ αυτό υπάρχουν οι υποβολείς και οι αυτόκλητοι αλληλέγγυοι μιας παραεξουσίας που υποθάλπει φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας.

Ανάμεσα στα πολλά που χαρακτηρίζουν μια δημοκρατία είναι και το εξής: η εξουσία δεν κατασκευάζει εχθρούς. Αντίθετα με τα πάσης φύσεως καθεστώτα, δεν εχθρεύεται ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, δεν στοχοποιεί δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, διανοουμένους, δεν στήνει στο απόσπασμα των φιλικών της Μέσων την αντίθετη άποψη αμαυρώνοντας εκείνους που την εκφράζουν με ανυπόστατους και αδιανόητους χαρακτηρισμούς, δεν σπιλώνει υπολήψεις. Η κυβέρνηση σε μια δημοκρατία είναι κυβέρνηση όλων.

Όχι όμως και αυτή η κυβέρνηση. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επιδίδονται σε μια συστηματική επιχείρηση κατασκευής εχθρών. Όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους: οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι «μενουμευρώπηδες», στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που εκδιώχθηκαν λοιδορούμενα, γραφίδες του Τύπου. Ακόμη και η διαφωνία σε ένα ιστορικό ζήτημα είναι αρκετή για να οδηγηθεί κάποιος στην πυρά ως ακροδεξιός, φιλοναζί, νοσταλγός της χούντας – θύματα έπεσαν ακόμη και εκείνοι που διακονούν τη σάτιρα με τα υπέροχα και ευφυή σκίτσα τους.

Μιας και έχει γίνει πολύς λόγος για καθεστώτα και καθεστώτα το τελευταίο διάστημα, οφείλει να το επισημάνει κανείς: αυτή είναι μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει θέση σε μία δημοκρατία. Δεν έχει θέση όχι μόνο στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, αλλά και σε έναν τόπο που στην πρόσφατη Ιστορία του πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και ελευθερίας σε διάφορα καθεστώτα. Η άσκηση της εξουσίας είναι και μια καθημερινή κατάθεση δημοκρατικών διαπιστευτηρίων. Έχει έρθει η ώρα για την κυβέρνηση να μαζέψει τα καθεστωτικά σκυλιά της. Για να μην έχουν άλλες αυταπάτες εξηγούμαστε: είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ. Δεν μας φοβίζουν δεν μας φιμώνουν.

Φωτογραφίες: Τα Νέα – Το Βήμα

πηγή:newsIt.gr