ΝΔ: Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας

Αθήνα.- Για ψέματα και τσάμπα υποσχέσεις κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία. Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως «αργά θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ψέματα και οι τσάμπα υποσχέσεις είναι ενοχλητικά» καθώς προηγουμένως «έχουν φροντίσει να καταστήσουν οι ίδιοι τη Θεσσαλονίκη τόπο ανακοίνωσης ατελείωτων ψεμάτων» με το «αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το 2014, τα θεαματικότερα ίσως ψέματα στην πολιτική μας ιστορία».”

Η ΝΔ κάνει λόγο για «τα ψέματα του 2015 (μετά το 3ο μνημόνιο, όταν υποτίθεται είχαν τελειώσει με τις «αυταπάτες»…)», για τις υποσχέσεις ότι θα μειώσουν τη φορολογία και δεν θα παραχωρήσουν τα κόκκινα δάνεια σε funds, για να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα αλλά και για τα περυσινά ψέματα του 2016.

«Αναδείξαμε 13 από αυτά και απάντηση δεν λάβαμε. Τους τα θυμίζουμε με την ελπίδα να λάβουμε κάποια πειστική απάντηση αντί για ένα ακόμα υβριστικό παραλήρημα.

Με το νέο ψέμα ότι δήθεν τελειώνουν τα μνημόνια, όταν έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά λιτότητα με μειώσεις μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν: υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας. Αναμένουμε με (όχι και τόσο μεγάλο, είναι η αλήθεια…) ενδιαφέρον, τι ψέματα θα σερβίρουν φέτος και σε ποιους θα επιρρίψουν τις ευθύνες για τις αποτυχίες τους. Ελπίζουμε να βρουν κάτι πρωτότυπο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.