Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος – Μαίνεται η πυρκαγιά σε τέσσερα μέτωπα – Κάηκαν σπίτια

Ζάκυνθος. – Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από χθες η Ζάκυνθος. Τα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Μαριές, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη είναι σε εξέλιξη.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν αρχίσει ξανά οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα του στρατού μεταφέρθηκαν από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου «Mare Di Levante» προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου στην Αναφωνήτρια.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η περιοχή των Μαριών για την οποία η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ετοίμασε έτοιμο σχέδιο εκκένωσης.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουν καταστραφεί δύο σπίτια και δύο εστιατόρια. Το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι που βρίσκεται στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, όπου είχαν πλησιάσει επικίνδυνα οι φλόγες.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι είχαν αφήσει στο λιμάνι τα οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη για να μεταφερθούν σε απόμερες παραλίες του νησιού. Όταν επέστρεψαν είδαν τις φλόγες να έρχονται απειλητικά κατά πάνω τους. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα ενώ έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή φωτό: imerazante/enikos.gr