Προσλήψεις στο Δημόσιο από τα μέσα του 2018 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός-Τι απαντά η ΝΔ

Αθήνα.- Προσλήψεις στο δημόσιο από τα μέσα του 2018 προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση από την κυβέρνηση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» στο μουσείο Μπενάκη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός θα προκηρυχθούν γραπτοί διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για την προσέλκυση νέων επιστημόνων, ενώ θα δοθούν κίνητρα για τον επαναπατρισμό πτυχιούχων που έχουν βρει εργασία στο εξωτερικό.

Κατηγόρησε το δικομματικό σύστημα ότι φόρτωσε στο δημόσιο τα λάθη και τις αμαρτίες του, μετατρέποντάς το στα χρόνια της κρίσης – όπως είπε – σε αποπαίδι του συστήματος.

Καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τον όρο μεταρρύθμιση στο δημόσιο εννοεί απολύσεις και ανάθεση αρμοδιοτήτων σε αρεστούς.

Πάντως, αποτίμησε θετικά την ίδρυση – από προηγούμενες κυβερνήσεις – του ΑΣΕΠ και των ΚΕΠ, κάνοντας ωστόσο λόγο για αποσπασματικά μέτρα.

Δεσμεύθηκε ακόμη οτι έως το 2020 όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο θα γίνονται ηλεκτρονικά.

“Η εθνική στρατηγική για την Διοικητική Μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στον συνολικό σχεδιασμό για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα” σημείωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Απώτερος στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι μια Ελλάδα με πλήρως ανακτημένη την εθνική της κυριαρχία” τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Η Διοικητική Μεταρρύθμιση θα βάλει τα θεμέλια για το κράτος της προσφοράς και της πραγματικής υπηρεσίας στον πολίτη, το κράτος που δεν θα έχει καμία σχέση με ότι βιώσαμε ως σήμερα και με ότι γνωρίζουμε ως σήμερα”.

“Η αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής διαχείρισης συνεχίστηκε επί δεκαετίες ως τα χρόνια της κρίσης. Αυτήν την αντίληψη για το κράτος-λάφυρο δείχνουν σήμερα οι πονηρές και δήθεν φιλελεύθερες κραυγές ορισμένων για την κατάρτιση της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Κυρίαρχος άξονας της στρατηγικής μας είναι η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης” τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι τους προσεχείς μήνες η Ελλάδα θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη.

ΝΔ: Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις

“Ο κ. Τσίπρας ανέξοδα και ανεύθυνα παριστάνει το μεταρρυθμιστή της Δημόσιας Διοίκησης. Βέβαια το ακροατήριό του μικραίνει όλο και περισσότερο” επισημαίνει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

“Δυόμιση χρόνια τώρα ξηλώνει τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση και η πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση είναι: Κομματικοποίηση, στρατιές μετακλητών και συμβασιούχων, τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης, χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, ατιμωρησία των επίορκων και αναξιοκρατία.

Σήμερα επιχείρησε να αντιγράψει την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας” προσθέτει και καταλήγει:”Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αναρωτιέται γιατί του πήρε δυόμιση ολόκληρα χρόνια για να κατανοήσει ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σωστή. Είναι προφανές ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, δεν έχει την πολιτική βούληση και δεν μπορεί να τις κάνει πράξη. Όσες γραφικές φιέστες κι αν πραγματοποιήσει”.

In.gr/enikos.gr