“Μάχη” εντυπώσεων Τσίπρα- Μητσοτάκη ενόψη της ΔΕΘ

Αθήνα.- Με το βλέμμα στραμμένο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα κινούνται Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρώτο όμως να κλείνει και πάλι το… μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα να υπόσχεται προσλήψεις στο δημόσιο.

Με δεδομένο ότι κυβέρνηση και NΔ κινούνται σε ρυθμούς ΔΕΘ τα επιτελεία των δυο πολιτικών αρχηγών έχουν επεξεργαστεί ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων και κινήσεων που σχετίζονται με την οικονομία και κυρίως το επιχειρείν.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός … «αγάπησε» ξαφνικά την επιχειρηματικότητα και συνεχίζει τα ανοίγματά του στον επιχειρηματικό κόσμο. Ο Αλ. Τσίπρας χθες επισκέφθηκε το Athens Impact Hub, θέλοντας να αξιοποιήσει το…success story του εναλλακτικού ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, έγραψε στο twitter: «Για την επιχειρηματικότητα που στοχεύει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα και την συνεργασία και όχι αποκλειστικά στο κέρδος».

Ο Αλ. Τσίπρας επί της ουσίας κινείται με δυο γραμμές: από τη μια πλευρά, παραμονές της ΔΕΘ, προβάλλει το επιχείρημα του πρωθυπουργού που πιστεύει στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα, αν και προσπαθεί να την συνδέσει με όρους όπως κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική ανταποδοτικότητα, κ.α.

Από την άλλη πλευρά, παράλληλα με την προσπάθεια να προωθήσει το προφίλ του φιλοεπενδυτή πρωθυπουργού, δεν ξεχνά και το ακροατήριο των δημοσίων υπαλλήλων που αποτελεί και προνομιακή δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την επίσκεψή του στην καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος», χθες στο Athens Impact Hub, στο ενδιάμεσο με την ομιλία του για το νέο σχέδιο για το δημόσιο, έταξε διορισμούς σε νέους επιστήμονες μέσω ΑΣΕΠ από τα μέσα του 2018.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ διαπιστώνοντας ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προσεγγίσει τους επιχειρηματίες, ένα κοινό πιο φιλικό προς την κεντροδεξιά, αρχίζει να ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του, μιλώντας για εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις, για την παροχή κινήτρων προς επενδυτές, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπές δαπανών.

Ειδικά αυτοί οι βασικοί άξονες, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των πρώτων ημερών της κυβέρνησής του, σύμφωνα με όσα είπε χθες το απόγευμα με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ.

«Είναι αναγκαίο να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε ξανά μπροστά τη “μηχανή” της ελληνικής οικονομίας. Με καλύτερο και αποτελεσματικότερο Κράτος, που θα στέκεται αρωγός στις επενδύσεις και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες» είπε μεταξύ άλλων, απαντώντας σε ερώτηση για το δικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli και στη συνομιλία τους, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας, η οποία, όπως τονίζουν «γαλάζιες» πηγές εγκαινιάσθηκε επί ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ.

in.gr

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )