Πέθανε η η πιό σημαντική από τις σύγχρονες ομογενείς της Αιγύπτου

Κάϊρο.- Η Στέλλα Κυριάζη, η πιό σημαντική από τις σύγχρονες ομογενείς της Αιγύπτου, απεβίωσε στις 31 Αυγούστου. Ήταν η Αιγυπτιώτισσα που επηρέασε όσο καμία άλλη τη ζωή της παροικίας τα τελευταία τριάντα χρόνια…

Τη μεγάλη Ευεργέτιδα, αποχαιρετά η παροικία σήμερα  Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία της Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου. Ακολούθως θα ταφεί στο νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

 

Ο ΥΦΥΠΕΞ για το θάνατο της Κυριαζή

«Από χθες, η ομογένεια της Αιγύπτου έγινε φτωχότερη. Έχασε έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στα σπλάχνα της χρόνια, χάρη στη βοήθεια και την αγάπη των συμπαροίκων της και που κατάφερε αργότερα να γίνει εκείνη που βοήθαγε όλους. Η μάνα της καϊρινής παροικίας» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ για την απώλεια της σπουδαίας Ελληνίδας και ευεργέτιδας της ελληνικής παροικίας, Στέλλας Κυριάζη.

«Η απώλεια της αντιπροέδρου της ελληνικής κοινότητας Καΐρου και της προέδρου του σωματείου “Μαρία η Αιγυπτία”, σύζυγος, αδελφή, μητέρα και γιαγιά και αρωγός όλων όσοι είχαν ανάγκη, αφήνει ένα μεγάλο κενό στο Κάιρο, στην Αίγυπτο και στην ελληνική ομογένεια» σημείωσε ο κ. Κουίκ και τόνισε καταληκτικά πως «η μεγάλη αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Στέλλα Κυριάζη, μένει ζωντανή στη μνήμη όσων την αγάπησαν και κυρίως στον Κυριάκο, στα παιδιά της, στα αδέλφια της και στα εγγόνια της».