Δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς στην Οικονομία

Αθήνα.-Τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν αφήνουν περιθώρια για πανηγυρισμούς και αν οι υψηλές προσδοκίες διαψευστούν, τότε το πουλόβερ των πλεονασμάτων θα αρχίζει να ξηλώνεται και τα νέα μέτρα δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στο Μαξίμου βιάζονται να γυρίσουν σελίδα. Βλέπουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, βλέπουν την Ελλάδα εκτός Μνημονίου με σφραγίδα Τσίπρα. Το αφήγημα όμως μπάζει νερά.

Τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αναιμική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, σαφώς κατώτερη των προσδοκιών, ώστε να υποστηριχθεί με ασφάλεια ο στόχος για μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας κατά 1,8% φέτος. Αν η ανάπτυξη αποδειχθεί πολύ χαμηλότερη, το πουλόβερ των πλεονασμάτων θα αρχίζει να ξηλώνεται και τα νέα μέτρα δεν θα αργήσουν.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από την πλευρά των δανειστών κάθε άλλο παρά προαναγγέλλουν μια βελούδινη τρίτη αξιολόγηση και τα μηνύματα των αγορών δεν συμβαδίζουν με το αφήγημα της νέας σελίδας. Η νέα έξοδος στις αγορές, η οποία σχεδιαζόταν πριν από την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης, πληροφορίες αναφέρουν πως μετατίθεται για τον Ιανουάριο και οι προϋποθέσεις να λάβει χαρακτήρα διαφορετικό από το πυροτέχνημα του Ιουλίου προς το παρόν παραμένουν έωλες. Στο τέλος του δρόμου του τρίτου Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018, ο κίνδυνος να κρύβονται νέα μέτρα και παράταση της επιτροπείας καραδοκεί.

in.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε