Δεν μπόρεσε η Ελλάδα να δαμάσει το Βέλγιο 1-2

Αθήνα. Αν έλειπε το γκόλ  που πέτυχε στο 73΄ Ζέκα με πλασέ στην κίνηση και  έκανε το 1-1, θα αναρωτιώνταν κανείς με ποιόν ποδοσφαιριστή πίστευε ο Γερμναός προπονητής της Εθνικής μας  ότι θα μπορούσε να παραβιάσει τα δίκτυα του Κουρτουά! 

Η Ελλάδα έπαιξε καλά, αλλά δεν είχε τον ποδοσφαιριστή που θα έσπρωχνε την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα. Αλλά και όταν ισοφαρίσαμε το γκόλ του 70 του Βερτόνχεν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το ισόπαλο σκορ ούτε για δύο λεπτά! Στο 75 ο Ο Λουκακού έκανε το 1-2 με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μενιέ.

Ευκαιρίες χάσαμε και εμείς (δοκάρι του  Σταφυλίδη στο 18), αλλά και οι Βέλγοι.

Αυτή η εθνική μας ομάδα, δεν ήταν έτοιμη για τους αγώνες. Το χειροκρότημα που πήρε με τη λήξη του αγώνα από το κατάμεστο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αφορούσε περισσότερο στον ιδρώτα που έχυσαν τα παιδιά παρά στην ποιότητα του παιχνιδιού τους.

Αν δεν βρούμε ποδοσφαιριστή που “να βλέπει δίκτυα” ελπίδες για κάτι καλύτερο δεν έχουμε. Ξεκινάει καλά η επίθεση, η τελική ενέργεια, όμως, είναι κατά κανόνα αποτυχημένη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Φερτόνχεν, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Μενιέ, Καράσκο, Μέρτενς, Ντε Μπράινε, Λουκακού.