Με ασκήσεις απαντά η Σεούλ στην Πιονγκγιάνγκ- ΗΠΑ: Σαρωτική απάντηση

Στα ύψη βρίσκεται η διπλωματική ένταση στη χερσόνησο της Κορέας, με στρατιωτικές ασκήσεις και απειλές για επέμβαση κατά της Πιονγκιάνγκ μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της. Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί ασκήσεις ως αντίδραση στην νέα πρόκληση της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια έθεσαν ως στόχο την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή (Κυριακή) δοκιμή.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα ο Ντόναλτ Τραμπ μετά την επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγιάνγκ. Σε βίντεο που αναπαράγει το NBC, δημοσιογράφος ρωτά τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ αν σκοπεύει να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ, με τον μεγιστάνα να του απαντά «θα δούμε».

«Ο Τραμπ ενημερώθηκε για τις στρατιωτικές μας επιλογές» ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις. Ο Μάτις ανακοίνωσε μετά από σύσκεψη που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάικ Πενς και στρατιωτικούς ότι κάθε εχθρική ενέργεια απέναντι στους συμμάχους των ΗΠΑ ή τις ίδιες τις ΗΠΑ και τα εδάφη της θα αντιμετωπιστεί με «μαζική στρατιωτική απάντηση που θα είναι αποτελεσματική και σαρωτική». 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα πράξει ότι είναι δυνατόν να γίνει, προκειμένου ν’ αμυνθεί κατά των πυραυλικών εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα, αλλά και για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής της άμυνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο δήλωσε ότι συμφώνησε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον να συνεργαστούν στενά για να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Βόρεια Κορέα μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Skai.gr

Φωτογραφία:AP Photo