Επίθεση στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης στα εγκαίνια της Ιονιας οδού

Αθήνα. -Επίθεση στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης στα εγκαίνια της Ιονιας οδού. «Δεν είναι εδώ στα εγκαίνια οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης που συνέβαλαν στην καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων» ανέφερε αιχμηρά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης είχε πρόσφατα βάλλει ξανά κατά της Δικαιοσύνης. «Δεν ξέρω αν (σ.σ οι δικαστές) το κάνουν γιατί έχουν πολιτική, ή άλλη, σκοπιμότητα, δεν κάνω δίκη προθέσεων. Υπάρχουν αποφάσεις που δεν συνιστούν μία δικαστική κρίση διαφόρων υποθέσεων, αλλά ότι ξαφνικά από το πουθενά βγαίνουν αποφάσεις, που ανατρέπουν συγκεκριμένα πράγματα και δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία, είναι γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κωστής Χατζηδάκης

«Η προσπάθεια οικειοποίησης έργων όπως οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι προσβλητική και για τον Γιώργο Σουφλιά και για τους συνεργάτες του, και για τον Σταύρο Καλογιάννη και για εμένα, και για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και προσβλητική απέναντι στη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών» τόνισε στον ΣΚΑΪ Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού.

«Οι εργολάβοι ζήτησαν 1,2 δισεκ. ευρώ και τους δώσαμε 500 εκατ. ευρώ και κάνουν λόγο για κέρδος 700 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση… Αυτό είναι ανήκουστο» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Αντέδρασε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να καπηλευτεί το έργο.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός αναφέρει:

«Σήμερα γιορτάζουμε μαζί με την Ήπειρο τα εγκαίνια της Ιονίας οδού.

Η Ιόνια Οδός είναι ο αυτοκινητόδρομος που αλλάζει τη μοίρα  της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της υποβαθμισμένης Ηπείρου.

Αθήνα – Γιάννενα σε 3,5 ώρες με ασφάλεια και άνεση.

Εργάστηκα κι εγω  ως Υπουργός  Υποδομών, με  τους συνεργάτες μου και έφερα στη Βουλή για ψήφιση, μετά από 5 χρόνια διακοπής του έργου, τις νέες τροποποιημένες συμβάσεις. Τα έργα ξανάρχισαν και ολοκληρώθηκαν χάρις στις προσπάθειες των υπηρεσιών του υπουργείου, των κατασκευαστών και  αυτών που χρηματοδότησαν το έργο.

Χρειάστηκε  ισχυρή πολιτική απόφαση και  πολύ σκληρή δουλειά. Τίποτε δεν γίνεται με αφορισμούς και δημαγωγία.

Θέλει συνεννόηση, αμοιβαίους συμβιβασμούς, σχέδιο, ικανούς ανθρώπους, πηγές χρηματοδότησης για να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας σύγχρονες υποδομές που προσελκύουν επενδύσεις και γεννούν θέσεις εργασίας.

Οι αυτοκινητόδρομοι ενώνουν τους ανθρώπους, δημιουργούν ασφάλεια και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Συγχαίρω όλους και όλες όσους, πριν από την δική μου θητεία, αλλά και μετά, πίστεψαν και δούλεψαν για το έργο.

Έτσι αλλάζει η Ελλάδα. Έτσι γεννιέται ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας».

Πηγή: Skai.gr/iefimerida.gr