Συναυλία αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αθήνα.- Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, διοργανώνεται συναυλία (γκαλά όπερας) αφιερωμένη στην επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο της μεγάλης ελληνίδας σοπράνο Μαρίας Κάλλας, με τίτλο «La Diva: 40 χρόνια» και με την ερμηνεία της διεθνώς αναγνωρισμένης σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα (Dinara Alieva).

Το γκαλά-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, πραγματοποιείται δε σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum.

Η υψίφωνος Ντινάρα Αλίεβα, που φημίζεται για τη βαθιά εκφραστικότητά της και τη σπάνια λυρικοδραματική χροιά της φωνής της, θεωρείται σήμερα μiα από τις σπουδαιότερες φωνές της εποχής μας, με λαμπρή καριέρα σε κορυφαία λυρικά θέατρα του κόσμου.

Είναι σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι και έχει τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο της Βιέννης, του Βερολίνου, της Αγίας Πετρούπολης, του Μονάχου κ.α. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η βράβευσή της στο Διεθνή Διαγωνισμό Maria Callas-Όπερα.

Στην εμφάνισή της στο Μέγαρο η Αλίεβα θα τραγουδήσει άριες που σφράγισε με την ερμηνεία της η θρυλική ντίβα από εμβληματικές όπερες του ιταλικού ρεπερτορίου, όπως ο «Τροβατόρε», η «Αΐντα» και «Η δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, η «Τόσκα» και η «Μανόν Λεσκώ» του Πουτσίνι κ.ά.

Χώρος: Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Ημερομηνία: 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

in.gr