Μακρόν στα Νέα: «είναι μια επίσκεψη στην πηγή της ίδιας της δημοκρατίας και του πολιτισμού»

Αθήνα.- «Η επίσκεψή μου στην Αθήνα, στην Ελλάδα, με την οποία μας συνδέουν προαιώνιοι δεσμοί, είναι μια επίσκεψη στην πηγή της ίδιας της δημοκρατίας και του πολιτισμού που υπήρξαν το τσιμέντο της Ευρώπης και που πρέπει να ξαναγίνουν οι βάσεις του κοινού μέλλοντός μας. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα που θέλω να έχει η επίσκεψή μου» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, λίγες ώρες πριν το αεροπλάνό του προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθύνει στους Ελληνες αλλά και σε όλους τους Ευρωπαίους το μήνυμά του από το βήμα της Πνύκας, ένα μήνυμα εξόδου από την κρίση, στεκόμενος σε έναν ιστορικό χώρο ενός φίλου κράτους που είδε την οικονομική κρίση να γιγαντώνεται και να απειλεί να το «καταπιεί».

«Η επίσκεψή μου, αυτή η επιστροφή της Γαλλίας, είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης. Οι Ελληνες, που έχουν κάνει τόσες θυσίες, μπορούν επιτέλους να κοιτάζουν το μέλλον με ελπίδα. Η Γαλλία ήταν κοντά στη χώρα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ.Μακρόν, ο οποίος αναμένεται να έχει ένα εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της 24ωρης παραμονής του στην χώρα μας.

in.gr