Μητσοτάκης σε Μακρόν: Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο όπως ανέφερε «είχε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης».

«Ο Εμανουέλ Μακρόν ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές. Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη γραμμή της ΝΔ: «Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους. Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνογαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τη δήλωσή του με το βασικό του σύνθημα στην ΔΕΘ: «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

(Huffingtonpost Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)