Η FEMA προειδοποιεί ότι η Ίρμα θα χτυπήσει ανελέητα τις ΗΠΑ

Νέα Υόρκη.- Τρομακτική προειδοποίηση εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Κινδύνων (FEMA), αναφέροντας ότι ο τυφώνας Ίρμα πρόκειται να ισοπεδώσει τις ΗΠΑ και τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 4, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, καθώς φέρνει μαζί του ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έλευση της Ίρμας, η οποία αναμένεται να ενσκήψει στη Φλόριντα το πρωί του Σαββάτου.

Ο επικεφαλής της FEMA προειδοποίησε μάλιστα, ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο.

Η Ίρμα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους από το καταστροφικό πέρασμα του στα νησιά της Καραϊβικής, απειλεί τώρα τις Μπαχάμες..

Ο καταστροφικός τυφώνας προβλέπεται ότι θα πλήξει την Κούβα το βράδυ της Παρασκευής  ή το πρωί του Σαββάτου, και κατόπιν θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ, πλήττοντας αρχικά τη Φλόριντα, κατόπιν την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.

Ο Ερυθρός Σταυρός έκανε λόγο για 1,2 εκατομμύρια πληγέντες από τον τυφώνα συνολικά ενώ σύμφωνα με προβλέψεις οι ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν σε αξία τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, στις Αντίλλες και στην Καραϊβική.

Παρόμοια πορεία με τον τυφώνα Ίρμα φαίνεται να ακολουθεί μέχρι στιγμής και ο τυφώνας Χοσέ, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες ενισχύθηκε στην κατηγορία 3 και κατευθύνεται προς τις Μικρές Αντίλλες. Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων το φαινόμενο ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες 24 ως 36 ώρες.