Στις ΗΠΑ αναμεταδίδουν ζωντανά το πέρασμα του Ίρμα

Φλόριντα.-Δεκάδες κάμερες έχουν στηθεί στην Φλόριντα αλλά και σε άλλες πολιτείες για να καταγράψουν την επέλαση του κυκλώνα Ίρμα.

Το Chicago Tribune συγκέντρωσε τις καλύτερες ζωντανές αναμεταδόσεις για όσους θέλουν να δουν λεπτό προς λεπτό τον κυκλώνα να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Απαραίτητη προειδοποίηση ότι η εικόνα θα μεταδίδεται ζωντανά μόνο όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

«Αν σας έχει δοθεί εντολή για εκκένωση, φύγετε τώρα, όχι το βράδυ, όχι σε μία ώρα, τώρα», είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρίκ Σκοτ, προειδοποιώντας για την ισχύ τυφώνα Ίρμα που αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα τη Φλόριντα την Κυριακή.

Το μάτι του κυκλώνα Ίρμα θα πλήξει τα Φλόριντα Κις, ένα αρχιπέλαγος από 1.700 κοραλλιογενή νησάκια νοτιοδυτικά της πολιτείας Φλόριντα, καθώς και την πόλη Τάμπα σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων.Εντολή εκκένωσης σε σχεδόν 7 εκατομμύρια κατοίκους στις πολιτείες Φλόριντα και Τζόρζια ενόψει της επέλασης του κυκλώνα Ίρμα έδωσαν προηγούνενως οι αρχές. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, και να καταφύγουν στα διάφορα καταφύγια που έχουν ανοίξει στην πολιτεία, ενώ 540.000 πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις ακτές της Τζόρτζια.

O κυβερνήτης της Φλόριντα επιστράτευσε 17.000 εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των κατοίκων που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις και παρέμειναν στα σπίτια τους