Μητσοτάκης: Οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα

Αθήνα.- Επίθεση στην κυβέρνηση μετά τη σημερινή εξέλιξη με την Eldorado Gold η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, άλλοι τόσοι που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει χάνουν την ευκαιρία να κερδίσουν δουλειά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση».

«Η κυβέρνηση τραυματίζει την εικόνα της χώρας.  Ολα όσα γίνονται στέλνουν την λάθος εικόνα στους επενδυτές», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε την κυβέρνηση να μεταβάλει τη στάση της.

«Η δική μου κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε όλα αυτά. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.

Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία.

Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της.

Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. 

Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές.  

Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της.  

Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους.

Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις».

Πηγή:iefimerida.gr