Επαφές του Ομογενή καθηγητή Γιάννη Κορίνθιου στην Αθήνα για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Στην Αθήνα βρέθηκε αυτές τις μέρες ο ομογενής καθηγητής κ. Γιάννης Κορίνθιος, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και εμπνευστής της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Ως γνωστόν, η πρωτοβουλία του θεσμοθετήθηκε από την γενέτειρα και πλέον η 9η Φεβρουαρίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Ο κ. Κορίνθιος είχε συναντήσεις με παραθερίζοντα στελέχη της Ομογένειας, με ανθρώπους των γραμμάτων και εκπαιδευτικούς ενόψει της προσεχούς τρίτης παγκόσμιας ημέρας της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού (9 Φεβρουαρίου 2018). Είχε επίσης συναντήσεις με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με θέμα την πρόσφατη ψηφιακή κυκλοφορία της εφαρμογής Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών Αpp Dizionario Greco Classico Hoepli di Jannis Korinthios.

Εχουμε πληροφορίες ότι σύντομα θα επανέλθει στην Αθήνα ο κ. Κορίνθιος για περαιτέρω επαφές, καθώς όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προετοιμάζει εντυπωσιακές εκδηλώσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα και σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου, για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Μάλιστα, στην Ιταλία, εκτός από τη Νάπολη, οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν και στην Ρώμη, με τη συμμετοχή των Κλασικών Γυμνασίων και Πανεπιστημίων.