Οργή του τουρκικού ΥΠΕΞ για την εισβολή του Ρουβίκωνα στην Turkish Airlines

Το «ντου» έγινε στις 06:30 το πρωί της Τετάρτης (13.09.2017).

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Turkish Airlines και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Αναμένουμε ότι οι δράστες θα συλληφθούν και θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό…».

Σε 42 δευτερόλεπτα

Αφού ανακοίνωσαν τη «δράση» τους στο indymedia, τα μέλη της αναρχικής ομάδας έδωσαν στη συνέχεια και video στη δημοσιότητα.

Είναι ένα βιντεάκι 42 δευτερολέπτων, όπου έχει καταγραφεί καρέ καρέ η στιγμή της εισβολής.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με γάντια, κράνη και κουκούλες full face, μπαίνουν στο κτίριο και με σφυριά και βαριοπούλες, σπάνε τις πόρτες των γραφείων.

Ρουβίκωνας: Γιατί έγινε το «ντου» στην Turkish Airlines

Το video που ανέβηκε στο liveleak.com συνοδεύει κι ένα μικρό κειμενάκι, όπου εξηγείται γιατί έγινε η εισβολή στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών.

Έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Semih Özakça και Nuriye Gülmen.

«Απέναντι στις διώξεις αγωνιστών, κανείς δεν μπορεί να στέκεται απαθής και αμέτοχος.

Εμείς, έχοντας την σκέψη μας στην Nuriye, στον Semih και σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θυσιάζουν τη ζωή και την ελευθερία τους με το όραμα ενός άλλου κόσμου επιτεθήκαμε στα γραφεία της Turkish Airlines», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το video.

«Ντου» και στο περίπτερο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ

Παρέμβαση στο περίπτερο 16 της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έκανε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (13.09.2017) ομάδα αντιεξουσιαστών.

Στο περίπτερο 16 στεγάζεται στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδός.

Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο περίπτερο πέταξαν φυλλάδια και φώναξαν συνθήματα για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εκπαιδευτικούς Semih Özakça και Nuriye Gülmen που διώκονται στην Τουρκία και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ποιοι είναι ο Semih Özakça και η Nuriye Gülmen

Ο Semih Özakça και η Nuriye Gülmen είναι δυο από τους χιλιάδες Τούρκους που φυλακίστηκαν μετά το πογκρόμ που εξαπέλυσε το καθεστώς Ερντογάν ως «απάντηση» στην απόπειρα πραξικοπήματος του ’16.

Πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς που έχουν φυλακιστεί και περιμένουν να δικαστούν.

Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν όταν αρνήθηκαν να αποδεχτούν την απόλυσή τους, στο πλαίσιο των μαζικών διώξεων από την κυβέρνηση.