Στο αρχείο οι καταγγελίες Γιαννουσάκη

Αθήνα.- Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά μετά  τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμένοκαι από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση του “Noor1” τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για τα μη πολιτικά πρόσωπα, κατέληξε σε πόρισμα (περίπου 20 σελίδων) σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψαν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές, προκειμένου να πάρει κατάθεση όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Επίσης κατά το εισαγγελικό πόρισμα ευθύνες εμπλοκής στην υπόθεση των πιέσεων κατά Γιαννουσάκη δεν προέκυψαν και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο δημοσιογράφος και επικεφαλής της εφημερίδας “Παραπολιτικά” Γιάννης Κουρτάκης. Αντίθετα, για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος εχει καταγγελθεί για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας εφετών, απέστειλε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά τον νόμο είναι αρμόδιο για την περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσης, η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα .

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο εισαγγελέας εφετών δεν έχει αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από τον νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα και για τον λόγο αυτό η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση.