Τσίπρας: Αφαιρεί από το υπ. Ναυτιλίας την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας

Αθήνα.-ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Πέντε μέρες μετά το ναυάγιο και αφού όλη η ακτογραμμή της Ν. Αττικής έχει κατακλυσθεί από μαζούτ, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη (!) σύσκεψη για τις εξελίξεις με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ο κ. Κουρουμπλής παραμένει στην υπουργική του καρέκλα. Ίσως επειδή σήμερα, προσπαθώντας να ανασκευάσει, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να πει αν οι άνθρωποι μπορούν ή δεν μπορούν να κολυμπήσουν (σ.σ. στο …μαζούτ!) πριν να γίνουν μετρήσεις!  Α, το ότι ο Πρωθυπουργός ΑΦΑΙΡΕΣΕ την αρμοδιότητα από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, εγγάφεται, προφανώς, στο πόσο καλά κάνει τη δουλειά του! ΤΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΟΥ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά και τις αποκαλύψεις για το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας που είχε το «Αγία Ζώνη ΙΙ» από υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, αποφάσισε να αφαιρεθεί η σχετική αρμοδιότητα από το υπουργείο και να μεταφερθεί στους Νηογνώμονες. Ζήτησε, δε, να γίνει έλεγχος σε όλα τα πλοία που έχουν αντίστοιχες άδειες.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολές για:

-Την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

-Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

-Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

-Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Εν τω μεταξύ, στη διάθεση του λιμενικού σώματος βρίσκονται μέσα και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, με απόφαση του υπουργού Αμυνας.

Με στοιχεία και πληροφορίες από in.gr