Εκδρομή της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής

Νέα Υόρκη.- Η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, σε συνεργασία με τον Σύλλoγο «Αθηνά» Φλώριδας και άλλων μελών-Συλλόγων της Ομοσπονδίας, διοργανώνει επίσκεψη στον Άγιο Αυγουστίνο Φλώριδας στις 9 Δεκεμβρίου 2017.

Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει προσκύνημα και δοξολογία στον Άγιο Φώτιο (St. Photios Shrine) και μνημόσυνο στη μνήμη του αείμνηστου Ιωάννη Γιαννόπουλου, ιδρυτή του πρώτου Ελληνικού σχολείου στη Φλώριδα, ο οποίος ήρθε στην Αμερική από την Αρκαδία το 1776 ως απλός μετανάστης, ξυλουργός, και έκανε πρώτη του μέριμνα την ίδρυση σχολείου και χάρη στις προσπάθειές του στήθηκε αυτό το πραγματικά ιστορικό σχολείο-μνημείο, μνημείο δόξας.

Στη μνήμη αυτού του αφανούς ήρωα θα θεσμοποιηθεί ετήσιο βραβείο (I. Giannopoulos Award) για το οποίο θα σταλούν περισσότερες λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον.

Το πρόγραμμα της ημέρας αυτής (Σάββατο, 9η Δεκεμβρίου, 12:30 μ.μ.) επίσης θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του ιδρυτή του πρώτου Ελληνικού σχολείου, παρουσία σημαιών και εθνικών ύμνων. Θα ακολουθήσει σύντομο εορταστικό πρόγραμμα. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι Ελλάδας και Αμερικής, καθώς και συνάδελφοι και φίλοι από όλη την Αμερική έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν.

Σας προσκαλούμε όλους να συνεορτάσουμε την ιστορική και σημαντική αυτή επίσκεψη που γίνεται για πρώτη φορά από την Ελληνική Ομογένεια στο ιστορικό αυτό ξύλινο σχολείο.

Στέλλα Κοκόλη,


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Letter-Sept17 2017

Letter Sptember17 2017-English

Νέα Σμύρνη, μιά ελληνική αποικία στη Φλώριδα